Blej tani

status:

Komponentët e kompjuterit
Pjesët kompjuterike
Në kompjuterët që përbëhen nga më shumë se një komponent, mund të jetë e nevojshme t'i drejtoheni produkteve të reja ndonjëherë për të shpejtuar kompjuterin dhe për të rritur kapacitetin e tij, dhe nganjëherë për të zëvendësuar pjesët e kompjuterit që funksionojnë keq. Ju mund të eliminoni mangësitë e kompjuterit tuaj dhe të rrisni performancën e tij duke blerë pjesë kompjuteri të përshtatshme për qëllimin dhe nevojat tuaja midis produkteve të ndryshme të shumë brendeve.
Çmimet e pjesëve të kompjuterit
Ka shumë pjesë kompjuteri që mund të zgjidhni për ta bërë kompjuterin tuaj ekzistues të përshtatshëm me sistemet operative, softuerët dhe lojërat aktuale. Pllaka amë, në të cilën mund të lidhni shumicën e komponentëve të sistemit tuaj, dhe procesori, i cili përcakton shpejtësinë bazë të sistemit tuaj, janë ndër këto pjesë të kompjuterit.
Softueri që përdorni dhe memoria që mund të përcaktojë performancën në operacionet tuaja të përditshme, pjesë të tilla si kartat e zërit dhe video që përcaktojnë performancën e lojës së kompjuterit tuaj e që janë gjithashtu shumë të rëndësishme. Ju mund të merrni disqet të ngurta që përdorni për të ruajtur të dhënat tuaja dixhitale, disqet optike që mund të lexojnë dhe regjistrojnë CD, DVD, Blu-ray kur është e nevojshme dhe produkte të furnizimit me energji elektrike që furnizojnë kompjuterin tuaj me energji elektrike, duke përcaktuar atë që ju përshtatet nevojave tuaja.
Çmimet e pjesëve kompjuterike, mund të ndryshojë për shkak të veçorive të tilla si brendi, modeli, kapaciteti, shpejtësia dhe shtesat e ftohjes që vjen me të. Për shembull, derisa mund të ketë dallime midis çmimeve të motherboard-it, mund të ketë gjithashtu ndryshime çmimesh midis versioneve të produkteve të motherboard-it të krijuar posaçërisht për lojtarë ose për përdoruesit normalë të kompjuterit.
Cilat janë pjesët e kompjuterit?
Të gjitha produktet elektronike dhe mekanike, nga pjesa më e dukshme e kompjuterit deri te hardueri i brendshëm i tij, mund të quhen pjesë kompjuterike. Pllakat amë, të cilat përcaktojnë veçoritë themelore të kompjuterit që keni dhe që mund t'i përdorni duke bashkangjitur shumë komponentë harduerikë, janë pjesët më themelore të brendshme të harduerit. 
Një pjesë tjetër e kompjuterit që përcakton shpejtësinë e sistemit tuaj dhe siguron që shumë aplikacione, nga lojërat deri te programet profesionale, të funksionojnë të shëndetshëm dhe të shpejtë është procesori. Pjesa e kompjuterit që transmeton komandat që ju jepni nëpërmjet tastierës dhe mausit tek komponentët përkatës të sistemit në mënyrën më të shpejtë gjatë përdorimit të kompjuterit dhe ruan procesin e regjistrimit të kryer nga disa aplikacione në hard disk në mënyrë elektronike derisa të kryhet ky proces, është memorie, përkatësisht RAM. Ai lejon që komandat që i jepni kompjuterit të shfaqen në ekran, si dhe lojërat, video.
Njësia që mundëson përpunimin e përmbajtjeve argëtuese si filmat dhe shndërrimin në imazhe është video karta. Komponenti kompjuterik që ruan të dhënat dixhitale që prodhoni në kompjuter ose transferoni me një disk të jashtëm është hard disku. Disqet optike janë pjesa e kompjuterit që duhet të përdorni për të parë CD, DVD ose Bluray që keni blerë me kompjuterin tuaj. Disa disqe optike mund të shkruajnë të dhëna në Bluray, si dhe në CD dhe DVD. Produktet e furnizimit me energji elektrike, të cilat mund të vijnë me kuti kompjuteri sipas modelit të preferuar dhe të kenë kabllo të ndryshme që mund të lidhen me shumë komponentë kompjuteri, janë komponentët përgjegjës për furnizimin me energji elektrike të kompjuterit.
Problemet e përputhshmërisë së pjesëve të kompjuterit
Disa nga pjesët e kompjuterit që keni blerë vite më parë mund të kenë qenë të ngadalta përballë softuerit të përditësuar ose mund të jenë dëmtuar për arsye të ndryshme. Nëse dëshironi të zëvendësoni këto pjesë të konsumuara për të rinovuar sistemin tuaj, duhet të kontrolloni strukturat hyrëse dhe shpejtësinë e produkteve që do të zëvendësoni pjesët e mëparshme. Për shembull, nëse dëshironi të zëvendësoni memorien tuaj të gabuar me të reja, do të ishte e përshtatshme të mësoni modelin e motherboard-it tuaj dhe të përcaktoni llojin e memories që përdorni.
Përndryshe, kur blini ndonjë memorie, mund të mos jeni në gjendje ta përdorni produktin për shkak të ndryshimit të strukturës së hyrjes. Një situatë e ngjashme mund të vërehet në video kartat. Vendi i kartës grafike në motherboard tuaj të vjetër mund të jetë i llojit AGP 8X. Meqenëse nuk është e mundur të gjesh një kartë video me këtë strukturë hyrëse në kushtet e sotme, është e dobishme të përditësosh sistemin në përgjithësi. Në këtë mënyrë, ju do të shpëtoni plotësisht nga problemet e përputhshmërisë së pjesëve të kompjuterit.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.