Blej tani

status:

Kasa

Llojet e kasave, të cilët janë bërë pjesë e pazëvendësueshme e jetës së përditshme, zënë një vend të rëndësishëm në ambientet e banimit me qëllime të ndryshme përdorimi dhe në vendet e punës apo të shtëpive; E bën jetën shumë më të lehtë falë shumë fushave të ndryshme të përdorimit si puna, komunikimi dhe lojërat. Rasti i kompjuterëve desktop, i cili preferohet nga shumë përdorues, konsiderohet si një nga elementët më bazë që përmban dhe mbron pjesët më të rëndësishme të kompjuterit. Kasa e kompjuterit, në të cilën karta grafike, procesori, memoria, hard disku dhe komponentë të ngjashëm janë të lidhur ose vendosur drejtpërdrejt nga përdoruesit, është një nga pajisjet që të apasionuarit pas kompjuterit zgjedhin me përpikëri. Shumë variabla, si dizajni, madhësia, qarkullimi i ajrit dhe pikat e lidhjes në të, përbëjnë bazën që shasia të ndryshojë nga njëra-tjetra.

Llojet e kasave kompjuterike që ofrojnë performancë të lartë dhe mbrojtje efektive

Rastet, të cilat përfshihen në përdorimin e kompjuterëve desktop, janë ndër kriteret më të rëndësishme që ndikojnë në performancën. Rastet me performancë superiore mbrojnë performancën e funksionimit të sistemeve të tyre, përveç mbrojtjes së komponentëve bazë ndaj faktorëve fizikë që mund të vijnë nga jashtë. Shumica e pjesëve të shasisë përbëhen nga furnizimi me energji elektrike dhe sistemi i ftohjes, duke lejuar vendosjen dhe funksionimin e komponentëve të madhësive të ndryshme. Portat, ku tastiera dhe printeri mund të lidhen së bashku me monitorin, ndihmojnë në rregullimin e ekuilibrit të temperaturës falë sistemit të ftohjes. Parandalon degradimin e performancës që mund të ndodhë për shkak të ngrohjes së pjesëve të pllakës amë, të cilat kanë një efekt të madh në funksionimin e kompjuterit, duke nxjerrë ajrin e nxehtë përmes ventilatorëve. Kështu, një kasë kompjuteri plotësisht e operuar, bën të mundur arritjen e performancës së lartë me nivelin e mjaftueshëm të sistemit të ftohjes. Në këtë mënyrë, përveç mbrojtjes efektive, përdoruesit pajisen me një kompjuter me performancë të lartë.

Kasat e kompjuterëve strukturisht të ndryshme

Gjerësia e pllakave amë është një nga faktorët më të rëndësishëm që përcakton përmasat dhe vëllimet e brendshme të kutive. Me avancimin e teknologjisë dhe vlerësimin më efikas të qarqeve të printuara, pllakat amë përmasat e të cilave janë zvogëluar, hapin rrugën për prodhimin e kutive të kompjuterëve desktop më portativë. Në këtë mënyrë; Shfaqen kutitë e hollë, kubike dhe mini kompjuteri. Ndriçimi LED RGB dhe mbulesat anësore transparente, të cilat kanë rritur popullaritetin e tyre vitet e fundit, mund të vërehen pothuajse në çdo madhësi të prodhuar.

Kasa e quajtur Full Tower ose Big Tower, e cila është e përputhshme me pllakat amë Standard-ATX ose Extended ATX, ndryshon nga modelet e tjera për sa i përket veçorive dhe dimensioneve. Pajisjet, të cilat janë mjaft të mëdha për të përshtatur kartat grafike më të gjata në treg dhe ftohësit e tipit kullë mund të instalohen pa asnjë problem, përdorin disa disqe në të njëjtën kohë. Dhomat e veçanta të modeleve lejojnë që kabllot që dalin nga furnizimi me energji elektrike të ruhen në anën e mbyllur të kasës. Ka edhe seksione të përshtatshme për ftohje të lëngshme 240 mm. Ventilatorët e shkarkimit vendosen në pjesën e pasme të modeleve, të cilat mbështeten nga foletë e ventilatorit për rrjedhjen e ajrit. Në këtë mënyrë, vala e nxehtësisë e shkaktuar nga pjesët brenda kutisë së kompjuterit evakuohet brenda sekondave.

Fushat e përdorimit të kutive kompjuterike të tipit të gatshëm

Përdoruesit që nuk kanë shumë njohuri për komponentët e harduerit, hapi më i mirë për të marrë një kompjuter të ri është blerja e një kase kompjuteri të përgatitur nga prodhuesi. Sigurisht, kur zgjidhni midis produkteve të tilla, është e nevojshme të mësoni për veçoritë që ofrojnë kasafortat e gatshme dhe në cilat zona përdoren ato. Shumica dërrmuese e rasteve të ofruara nga markat përgatiten për përdorim të përgjithshëm ose për lojtarë. Disa marka prodhojnë gjithashtu zgjidhje speciale për ata që punojnë në prodhim ose transmetim të drejtpërdrejtë.

Modelet e kasës për përdorim të përgjithshëm janë në gamën e çmimeve që mund të arrijë çdo përdorues. Ky lloj kaseje kompjuteri konsiderohet për operacione të thjeshta si shfletimi në internet, shikimi i përmbajtjes multimediale, përdorimi i mjeteve të Microsoft Office dhe redaktimi i fotove bazë. Disa nga modelet e dizajnuara nuk kanë kartë grafike. Në produktet që nuk kanë një kartë video, përdoren çipa grafikë që janë të integruar drejtpërdrejt me procesorët. Prandaj, nuk është e mundur të luhet çdo lojë me kasaforta të tilla. Lojërat me grafikë bazë dhe sisteme operative si Windows 10 mund të ekzekutohen me kuti kompjuteri për qëllime të përgjithshme.

Rastet tërheqëse për entuziastët e lojërave ndryshojnë shumë në proporcion me buxhetin e përdoruesve. Modelet e procesorëve me shumë bërthama me rezolucion Full HD, karta grafike të nivelit fillestar dhe të segmentit të mesëm janë të përshtatshme për ata që duan të blejnë një kuti me një buxhet të kufizuar. Veçoria e ventilatorit të ndriçimit LED RGB, fuqia e PSU dhe niveli 80 Plus i kutive bëjnë që kostoja totale të jetë pak më e lartë. Sidoqoftë, për produktet me pajisje të tilla, një furnizim me energji elektrike prej 450-500 Watts është më se i mjaftueshëm.

Prodhohen modele me performancë të lartë dhe kartë grafike me procesor të fuqishëm, RAM dhe SSD me kapacitet të madh, të cilat janë krijuar posaçërisht për ata që synojnë të kryejnë transmetime të drejtpërdrejta gjatë lojës dhe që duan të aplikojnë video rendering ose vepra grafike tredimensionale. Duke mundësuar ekzekutimin e shumë proceseve në të njëjtën kohë, kutitë ofrojnë gjithashtu hapësirë shtesë për përmirësimet e harduerit në të ardhmen.

Rasti kompjuterik i preferuar i lojtarëve Mid Tower

Pajisjet në formën e Mid Tower, një nga kutitë e kompjuterëve pa zë të gjeneratës së re, janë zgjedhja e parë e atyre që duan të ndërtojnë një kompjuter modest server ose të apasionuarve të kompjuterit që kanë pak hapësirë për të vendosur kutinë e kompjuterit. Dimensionet e kasës së këtyre produkteve janë më të vogla se Full Tower. Sidoqoftë, pllakat amë me struktura standarde ATX dhe Micro-ATX përshtaten lehtësisht në kutinë e kompjuterit Mid Tower. Ka shumë tifozë si në pjesën e përparme ashtu edhe në pjesën e pasme të produkteve, të cilat çdo vit rrisin yllin e tyre në mesin e rasteve të lojtarëve. Rastet që nuk funksionojnë me shpejtësi të madhe dhe janë të pajisura me ventilatorë me diametër të madh tërheqin vëmendjen e përdoruesve të ndjeshëm ndaj zërit.

Prodhohet në pajisje që plotësojnë pritshmëritë e atyre që synojnë të blejnë një kuti kompjuteri transparent midis një numri të madh modelesh. Kutitë të mbështetura me xham të njëanshëm ose të temperuar në të dyja anët, veçanërisht; Kjo bën të mundur shikimin e pjesëve të tilla si motherboard, kartën grafike dhe ngrohjen nga jashtë. Kutitë e kompjuterit me tifozë LED të adresueshëm RGB funksionojnë në harmoni me dritën e gjeneruar nga komponentët e tjerë. Kështu, procesi i ndriçimit tematik zgjidhet lehtësisht përmes këtyre kasafortave.

Apel për stilin e entuziastëve të lojërave me teknologjinë e tyre, kasafortat përmbajnë shumë dallime vizuale, si dhe dallime teknike. E para nga ndryshimet është ngjyra e rastit. Ngjyrat dalluese, e zeza, bluja, e kuqja dhe e bardha, përfaqësojnë identitetin, modelet dhe linjën e produkteve të vetë markave. Përveç dizajneve të thjeshta, përfshihen edhe kutitë e kompjuterëve Mid Tower me pamje agresive. Furnizimi me energji elektrike në modele ndryshon në varësi të modelit të ofruar nga marka e zgjedhur. Strukturat e brendshme të kasave të disa markave i janë lënë direkt përdoruesit dhe në kuti nuk vendoset furnizim me energji elektrike.

Disa marka, të cilat janë shpërndarës harduerësh të markave të rëndësishme si Aerocool, Power Boost, Rampage, Everest, Gametech dhe Dark, prodhojnë gjithashtu kuti kompjuteri të gatshme në strukturën Mid Tower me emrat e tyre. Rastet me Intel Core i5 mbajnë pajisje që do të plotësojnë nevojat aktuale. Në këtë pikë, pothuajse çdo kasë kompjuteri e prodhuar do të ketë 4 GB RAM dhe memorie më të lartë të sistemit.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.