Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Kartelë Grafike

Kartelë grafike me përmasa të vogla duke përdorur çipa nga prodhuesit e procesorëve grafikë janë saktësisht të njëjta me kartat grafike me madhësi të plotë me kapacitetin e tyre të memories dhe vlerat e ngjashme. 

Dallimet kryesore në kartat grafike me madhësi mini janë se shpejtësitë e orës së procesorit grafik zakonisht mbeten në shpejtësitë e prodhimit të fabrikës, të cilat tashmë janë përcaktuar nga markat që prodhojnë çipin grafik. Shpejtësia e orës së memories ndjek gjithashtu standardet e vendosura për çipin grafik përkatës. Megjithatë, duke qenë se madhësitë e qarkut të printuar të mini-kartave grafike janë të vogla, zgjidhja ftohëse e përdorur është e përshtatshme me këto dimensione.

Megjithatë, shpejtësitë e procesorit grafik dhe të memories funksionojnë me shpejtësinë e tyre standarde, nuk ka dallime domethënëse në lojërat dhe programet e testimit sintetik. Kjo është për shkak se kartat grafike me përmasa të vogla ofrojnë performancë më të ulët. Avantazhi më i madh i kartave grafike me madhësi mini është se ju mund ta ktheni fjalë për fjalë kutinë tuaj të vogël të kompjuterit në një makinë loje, të cilën mund ta mbani me vete ose ta vendosni në dhomën tuaj të ndenjes.

Ekzistojnë gjithashtu elemente që reduktojnë përdorimin e memories grafike në video kartat dhe mekanizmat e përpunimit të imazhit të bazuara në inteligjencën artificiale. Kur funksioni përkatës është i aktivizuar, hapësira e zënë nga memoria zvogëlohet, pasi imazhet e projektuara në ekran llogariten me rezolucion relativisht të ulët dhe transferohen në ekran me rezolucion të lartë.

Rezolucioni në lojëra është vendimtar në kartën grafike

Risitë e mëdha në njësitë e përpunimit grafik sjellin gjithashtu një rritje të memorie kartës. Megjithatë, entuziastët e teknologjisë dhe lojërave mund të jenë të pavendosur herë pas here se në cilën pikë janë të përshtatshme kartat grafike të raportit të memories për ta gjatë fazës së përzgjedhjes së kartave grafike.

Shumë nga lojërat e gjeneratës së ardhshme mund të përdorin 4 deri në 6 GB video memorie me rezolucion Full HD (1920 x 1080 piksele) dhe nivel të lartë detajesh grafike. Kjo vlerë mund të rritet ose zvogëlohet duke ndryshuar disa vlera specifike. Kur qëndroni në të njëjtin nivel detajesh grafike dhe kaloni në rezolucionin WQHD (2560 x 1440 piksele), sasia e përdorimit të memorie kartës mund të rritet midis 6 dhe 8 GB.

Kur rezolucioni është vendosur në 4K (3840 x 2160 piksele) me nivelin më të lartë të detajeve grafike, raporti i memorie kartës të përdorur mund të shihet lehtësisht në 8 GB e lart. Për këtë arsye, kartat grafike shumë të fuqishme kanë memorie grafike 10 GB, 12 GB, 16 GB e lart. Meqenëse kartat grafike në segmentin më të ulët nuk mund të ofrojnë një përvojë të qetë lojrash me rezolucion të lartë si 4K në lojërat e gjeneratës së re, prodhuesit e kartave grafike vendosin më pak memorie në produkte të tilla në mënyrë që të ulin kostot dhe të mos shtojnë një komponent harduerësh që nuk do të jetë përdorur plotësisht

Ekzistojnë gjithashtu elemente që reduktojnë përdorimin e memorie kartave dhe mekanizmat e përpunimit të imazhit të bazuara në inteligjencën artificiale. Kur funksioni përkatës është i aktivizuar, hapësira e zënë nga memoria zvogëlohet, pasi imazhet e projektuara në ekran llogariten me rezolucion relativisht të ulët dhe transferohen në ekran me rezolucion të lartë. Risitë e mëdha në njësitë e përpunimit grafik sjellin gjithashtu rritje të memorie kartës. Megjithatë, entuziastët e teknologjisë dhe lojërave mund të jenë të pavendosur herë pas here se në cilën pikë janë të përshtatshme kartat grafike të raportit të memories për ta gjatë fazës së përzgjedhjes së kartave grafike.

Mund të matni lehtësisht performancën e procesorëve grafikë

Njësitë e përpunimit grafik (GPU), të cilat janë në qendër të kartave grafike dhe kryejnë shumë llogaritje si grafika, inteligjenca artificiale, fizika dhe shumë të tjera, luajnë një rol të madh në klasifikimin e kartave grafike.

Në përgjithësi procesorët grafikë të kartave grafike, të cilët klasifikohen si hyrje, të mesme, të larta, dhe profesionale, kanë karakteristika të ndryshme teknike. Për shembull procesorët grafikë në kartat grafike të pozicionuar në segmentin hyrës premtojnë një përvojë të qetë lojrash me rezolucion relativisht të ulët si HD (1280 x 720 piksele), procesorët grafikë që fuqizojnë kartat grafike në segmentin e nivelit të lartë i lejojnë lojtarët për të ofruar mundësi të avancuara grafike si gjurmimi i rrezeve në 4K dhe rezolucione më të larta.

Mjetet që ju lejojnë të përcaktoni se sa efikas funksionojnë tiparet e çipave grafikë si p.sh. niveli i mbushjes së pikselëve dhe ROP, ju ndihmojnë të keni informacion të detajuar rreth kartave grafike.

Overclocking është një metodë pa pagesë për rritjen e performancës për të cilën ishin të interesuar vetëm entuziastët e kompjuterave dhe teknologjisë vite më parë, por pothuajse të gjitha kartat grafike të gjeneratës së re mund të mbingarkohen automatikisht ose manualisht.

Për shkak se nuk rekomandohet të aplikoni operacione të avancuara të bllokimit në video kartat me një ventilator të vetëm ose ftohje passive, sepse një ventilator i vetëm ose ngrohës pasiv mund të mos jetë në gjendje të luftojë nxehtësinë e lartë që mund të ndodhë në komponentët e qarkut dhe memorien pas mbingarkesës. 

Si rezultat, mund të hasen shtrembërime të imazhit (artefakte), prishje të sistemit ose probleme më serioze. Përveç kësaj, duke marrë parasysh vlerat e temperaturës dhe duke kryer hulumtimet e nevojshme, mund të aplikoni rritje të vogla në vlerat e tensionit të procesorit grafik dhe të bëni kartën tuaj grafike të funksionojë më shpejt.

Nëse të gjithë parametrat si temperatura e dhomës, furnizimi me energji elektrike mund të sigurojë energji të mjaftueshme elektrike (PSU) janë të përshtatshëm për mbingarkesë, mund të instaloni softuer të veçantë monitorimi të ofruar nga prodhuesi i video kartës ose të përgatitur nga prodhuesit kryesorë.  Këta softuer ju japin informacion të detajuar rreth veçorive të video kartës ju lejon të personalizoni elemente të tilla si procesori grafik, kufiri i temperaturës, shpejtësia e bërthamës, shpejtësia e memories dhe shpejtësia e ventilatorit.  Temperatura në nivelin më të lartë, sipas markës dhe modelit të kartës grafike që po përdorni, e ndihmon kartën të arrijë shpejtësi të larta të bërthamës dhe memories pa u mbërthyer në këto kufij gjatë procesit të mbingarkesës.

Përdorni kartat tuaja grafike në Video Render

Megjithëse mbizotërimi i platformave të transmetimit të videove i hap rrugën rritjes së prodhimit të përmbajtjes së videos, mund të lindë një problem si rritja e proceseve të redaktimit dhe renderimit të videos. Softueri që përpunon video duke vendosur ngarkesë në procesorin qendror (CPU) të kompjuterëve, filloi të përdorë procesorin dhe kartat grafike njëkohësisht me zhvillimin e veçorive teknike të kartave grafike. Në këtë mënyrë, video kartat mund të marrin pjesë si në proceset e redaktimit të videos ashtu edhe në fazat e paraqitjes.

Kjo ju lejon të shihni në kohë reale ngarkesën kryesore të procesit të redaktimit të videos, kartat grafike, efektet e shtuara në video, tekstin, animacionin e tranzicionit, zmadhimin / zvogëlimin dhe shumë të tjera.  Renditja e bazuar në karta grafike është e lehtë falë veçorive që zhvilluesit kryesorë në botë të programeve kompjuterike të redaktimit të videove u shtojnë aplikacioneve të tyre. 

Video fajl-at, të cilët procesori qendror mund t'i nxjerrë si rezultat i llogaritjeve që mund të arrijnë orë, përfundojnë dhe janë gati për përdorim në vetëm pak minuta falë fuqisë së lartë llogaritëse të kartave grafike dhe integrimit të avancuar të softuerit. Megjithatë, rekomandohet të mbani të përditësuar softuerin e redaktimit të videos dhe të përdorni karta grafike të segmentit të mesëm të sipërm, në mënyrë që skenarë të tillë të jenë gjithmonë të zbatueshëm.

Dëshitoni të luani sa më rrjedhshëm lojëra të reja të lëshuara në rezolucion 4K dhe më të lartë, çfarë lloj karte grafike duhet të zgjedh?

Performanca e nivelit të lartë, kapaciteti i lartë VRAM dhe zgjidhjet e avancuara të zhvilluara si nga NVIDIA ashtu edhe nga AMD, kartat grafike kryesore do të plotësojnë nevojat tuaja. 

Kërkoni karta grafike me performancë shumë të lartë dhe memorie me kapacitet të madh për përdorim në flukset e punës industriale dhe profesionale, çfarë lloj produktesh duhet të kërkoni?

Ju mund t'i drejtoheni zgjidhjeve të përgatitura nga prodhuesit e procesorëve grafikë për profesionistë, të pajisur me veçori të avancuara si gjurmimi i rrezeve në kohë reale dhe softuer të përputhshëm me mjetet që përdorni. Modelet e ngjashme mund të kenë 30 GB ose më shumë VRAM

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.