status:

Pyetje të shpeshta

Si mund t'iu ndihmojmë?

DËRGESA

Ne do të iu informojmë për kohën e arritjes të porosisë tuaj në arkë dhe në emailin tuaj të konfirmimit të porosisë - kjo kohë mund të ndryshojë sipas artikujve të zgjedhur dhe mënyrës së transportit.

Të gjitha dërgesat për porosi janë falas, ndërsa shpenzimet për kthime nuk i mbulojmë ne!

Statusin e porosisë tuaj mund ta kërkoni tek opsioni Llogaria ime.

Mund ta ridrejtoni deri në 2 orë pas porosisë.

Po, mund ta dorëzoni ne adresën tuaj të punës.

PAGESAT

Ne ofrojmë këto mënyra të pagesave: 

  1. Me kartelë bankare në NLB Bank dhe Raiffeisen Bank Kosova
  2. Transfer në llogari bankare pas gjenerimit të faturës

Ne pranojmë kartat Mastercard, Visa, Visa Electron dhe Maestro.

LLOGARIA IME

Klikoni në tastin Llogaria ime në anën e djathtë lart. Pastaj ju shfaqet tabela Unë jam klient I ri. Plotësoni tabelën me të dhënat e juaja, pastaj klikoni me tick në katrorin tek Privatësia dhe klikoni në tastin Regjistrohu.

Klikoni në tastin Llogaria ime në anën e djathtë lart. Pastaj ju shfaqet tabela Unë tashmë jam klient. Plotësoni të dhënat e juaja (email adresa dhe fjalëkalimi) dhe klikoni në tastin Kyçu.