Blej tani

status:

Çka është tableti, për çfarë shërben?

Tabletët janë segmente ndërmjet celularit të mençur dhe laptopëve, ku të gjitha operacionet kryhen nëpërmjet ekranit me prekje pa pasur nevojë për tastierë dhe maus të integruar. Tabletët, të cilët ngjajnë më shumë me celularë të mençur sesa laptopët për sa i përket dizajnit dhe harduerit, janë më afër kompjuterëve notebook për sa i përket përdorimit të synuar. Me pajisjen tuaj tablet, mund të lidheni me internet kudo me Wi-Fi, të menaxhoni llogaritë tuaja në rrjetet sociale, t'u përgjigjeni emaileve tuaja, të dërgoni dhe të merrni skedarë, të lexoni libra elektronikë, të luani lojëra, të dëgjoni muzikë dhe të shikoni filma. Ju mund të bëni prezantime vizuale drejtpërdrejt në ekranin e tabletit, të mbani shënime për axhendën tuaj personale dhe të planifikoni biznesin tuaj në mjedisin e biznesit dhe në takimet një-në-një. Ju mund të mbani shënime në shkollë, kurs, seminar dhe të bëni korrigjime dhe përmirësime në shënimet tuaja. Mund të bëni foto dhe video me kamerën e tij, të modifikoni pamjet tuaja dhe t'i shpërndani ato në rrjetet tuaja sociale.

Mund të lidheni me internetin nëpërmjet të dhënave celulare nga vende pa Wi-Fi me brende dhe modele që kanë vend për kartat SIM. Si përmbledhje, ju mund të bëni të gjithë punën që mund të bëhet me një smartphone me një tabletë me avantazhet e një ekrani më të madh, tastierës më funksionale në ekran, ekranit më të ndjeshëm me prekje dhe jetëgjatësisë më të gjatë të baterisë.

Çfarë lloj tableti duhet të blejë? Çfarë duhet t'i kushtojmë vëmendje kur blejmë një tablet?

Gjëja e parë që duhet marrë parasysh kur blini një tablet është sistemi operativ. Tabletët që përdorin zakonisht sistemin operativ android mund të kenë gjithashtu sisteme operative iOS dhe Windows përveç Android. Nëse do ta blini tabletin vetëm për qëllime argëtimi dhe lidhjeje interneti, një tablet me sistem operativ android do të plotësojë të gjitha nevojat tuaja. Megjithatë, nëse do ta përdorni tabletin edhe për punë, do të jetë më funksionale të blini një tablet me sistem operativ Windows ose iOS, i cili do të jetë i pajtueshëm me sistemet operative në shtëpinë dhe zyrën tuaj. Detaji i dytë i rëndësishëm pas sistemit operativ është madhësia e ekranit. Madhësia e ekranit të tabletit ndikon drejtpërdrejt në madhësinë e përgjithshme, peshën, jetëgjatësinë e baterisë dhe funksionalitetin e tabletit. Për këtë arsye, duhet të identifikoni qartë nevojat tuaja dhe të blini tabletin me ekran më të vogël që mund t'i plotësojë këto nevoja. Një tabletë më i madh se sa ju nevojitet do të humbasë funksionalitetin e tij si për shkak të vështirësisë së mbajtjes ashtu edhe për shkak të konsumimit të mbushësit të baterisë më të shpejtë.

Përgjigja për këtë pyetje sigurisht që do të ndryshojë pasi të keni vendosur të blini tani. Do t'ju tregojmë hap pas hapi se si të blini një tablet. Çmimet e tabletëve janë të konsiderueshme. Arsyeja e këtyre ndryshimeve është hardueri i ndryshëm si procesori dhe memoria në pajisje. Është shumë e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje harduerit kur blini një kompjuter normal, ashtu siç i kushtoni vëmendje harduerit të tij. Kur të bëni zgjedhjen tuaj, duhet të përcaktoni nëse do ta përdorni për lojëra apo për qëllime biznesi. Nëse jeni duke blerë një tablet për lojëra, duhet të përqendroheni në veçoritë grafike. Edhe nëse nuk do ta luani shumë lojëra dhe do ta blini për punë, kushtojini vëmendje procesorit dhe madhësive të memories. Problemi i mbushësit të baterisë, që është problemi më i madh i celularëve, gjendet edhe te tabletët. Këtë problem e nxjerr në pah fakti që ekrani i tabletit është pak më i madh se ai i celularit.

Hapi 1: Zgjedhja e sistemit operativ të përshtatshëm për Tablet PC-në: Vendimi që do të merrni në këtë hap do të zbulojë në fakt informacion të qartë se cili do të jetë tableti që do të blini. Tabletat ofrohen me sisteme të ndryshme operative si Android, iOS, Windows, HarmonyOS. Nëse ju pëlqen të përdorni pajisje iOS, nëse dëshironi të zgjidhni iOS, duhet të blini një iPad. Sistemi operativ iOS është i disponueshëm vetëm në pajisjet e prodhuara nga brendi Apple.

Tabletat me sisteme të tjera operative Windows, nëse jeni të vendosur të zgjidhni nga brendet e prodhuesve të Windows, duhet të vazhdoni zgjedhjen tuaj duke krahasuar veçoritë e tij me sistemin operativ. Ndoshta Android do t'ju japë zgjedhjen më të madhe në sistemin operativ. Shumica e tabletëve që ofrohen për shitje në vendin tonë vijnë me sistemin operativ Android. Shumë brende të njohura përdorin këtë sistem operativ. Android është një sistem operativ me kod të hapur i zhvilluar nga Google. Prandaj, shkalla e përdorimit të brendeve po rritet. Përveç 3 sistemeve operative që kemi përmendur, ekzistojnë sisteme të ndryshme operative si Ubuntu. Meqenëse këto sisteme operative kanë një bazë përdoruesish shumë të ulët, ne nuk do të flasim shumë për to.

Hapi 2: Mundësia e Aplikimit në Tablet PC: Mësoheni me mundësitë e përdorimit të sistemit operativ, pika më e rëndësishme këtu është mundësia e aplikimit. Mendojmë se iOS dhe Android do t'ju kënaqin në këtë drejtim. Aplikacionet e ofruara nga dy sistemet operative që përmendëm, si App Store dhe Google Play, do të zgjidhin nevojat tuaja të shumta me shumë opsione. Publikimi i aplikacioneve në App Store është pak më i vështirë sesa në Google Play. Prandaj, mund të themi qartë se App Store publikon aplikacione pak më të larta për sa i përket cilësisë. Nëse nuk doni të merreni me problemet e aplikacionit, nëse dëshironi të zbuloni aplikacionin që do t'ju funksionojë pa pasur nevojë për shumë opsione, iOS do të jetë zgjidhja e duhur. Mos harroni se sistemi operativ iOS nuk do t'ju ofrojë përdorimin fleksibël që ofron Android.

Hapi 3: Vendosni për madhësitë: Do të shihni mjaft opsione të madhësisë gjatë opsionit të tabletit. Ju duhet të zgjidhni atë më të përshtatshmet midis këtyre opsioneve. Nëse mendoni se gjatë transportit do të keni probleme me tabletat me përmasa të mëdha, do të jetë vendimi i duhur t'i drejtoheni tabletave pak më të vegjël. Ndërsa transportueshmëria nuk është një problem, ju mund të zgjidhni një tabletë të madhe. Zgjidhni tabletin që ju përshtatet nga madhësi të ndryshme si 7 inç, 10.1 inç, 8 inç. Mbani në mend se madhësia e ekranit ka një efekt të madh në jetëgjatësinë e baterisë. Mundohuni të bëni zgjedhjen e duhur duke krahasuar madhësinë e baterisë dhe madhësinë e ekranit. Marrja në konsideratë e këtyre do t'ju pengojë të pendoheni më vonë.

Hapi 4: Performanca dhe zgjedhja e memories në tableta Përdoren shumë sisteme të ndryshme operative. Për shkak të kësaj, ju mund të filloni të hutoheni. Nëse performanca është ndër gjërat e domosdoshme për ju, përqendrohuni në modelet me shumë procesorë dhe bëni zgjedhjen tuaj. Tabletat që do të përdoren për punë janë zakonisht 1 Ghz. Procesori në të shfaq performancë të mjaftueshme. Mos harroni t'i kushtoni vëmendje memories sipas shpejtësisë së të dhënave që do të mbani. Sa më e madhe të jetë memoria juaj e brendshme, aq më shumë të dhëna mund të ruani. Kini parasysh gjithashtu që pajisja juaj do të marrë një pjesë të memories suaj për sistemin. Ju duhet të bëni zgjedhjen tuaj duke marrë parasysh këtë. Nëse pajisja juaj mbështet një memori kartë të jashtme, mund të themi se jeni pak më me fat. Me një memorie kartë të jashtme, mund të zgjeroni kujtesën e pajisjes.

Hapi 5: Lidhshmëria: Shumica e njerëzve nuk i kushtojnë shumë rëndësi mundësive të lidhjes.Kur shqyrtoni tabletat, do të shihni se shumica e tyre ofrojnë mbështetje Wi-Fi. Megjithatë, sigurohuni që pajisja juaj të ketë veçori Wi-Fi. Nëse pajisja juaj nuk ka Wi-Fi, nuk do të mund të lidheni me internetin nëpërmjet modemit. Wi-Fi do t'ju lidhë me internetin në një mënyrë të kufizuar. Edhe nëse mendoni se duhet të keni gjithmonë internet, mund t'i drejtoheni tabletëve me veçori 3G. Këto tableta kanë një diferencë çmimi pak më të lartë se tabletat e zakonshme. Nëse e shpërfillni këtë ndryshim çmimi dhe blini një tablet me aftësi 3G, mund të lidhni linjën tuaj celulare për të siguruar lidhje interneti me të dhëna celulare. Në rrugë, në shtëpi, falë të dhënave celulare, këtu do të keni mundësi të përdorni internetin lehtësisht kudo. Nuk do të duhet të shqetësoheni për kërkimin e një rrjeti Wi-Fi.

Hapi 6: Cila duhet të jetë performanca e kamerës për tabletë? Disa njerëzve u pëlqen të bëjnë fotografi, ndërsa të tjerëve nuk u pëlqen të bëjnë fotografi. Ka rëndësi se cilit grup i përkisni në këtë drejtim. Nëse thoni se nuk mund të jetoni pa foto, dëshironi të bëni fotografi gjatë gjithë kohës, kushtojini vëmendje kamerës së tabletit tuaj. Nëse keni parasysh cilësinë e kamerës në tabletin tuaj, nuk do të pendoheni për fotot që bëni. Nëse u hidhni një sy tabletave që mund të shkrepin me cilësi 720p dhe 1080p, mund të keni imazhe me cilësi shumë të lartë. Në fakt, mund të themi se kamera nuk ndikon shumë në çmimin e tabletit. Bërja e zgjedhjeve të duhura mund të rezultojë në blerjen e një tableti me cilësi të lartë kamerash me një çmim shumë të volitshëm.

A është i dëmshëm përdorimi i tabletëve për fëmijë?

Për shkak të përhapjes në rritje të përdorimit të tabletave tek fëmijët, shqetësimet e të rriturve gjithashtu kanë filluar të rriten. Nëse tableti është apo jo i dëmshëm për fëmijët, apo çfarë dëmi shkakton, krijoi klishe që qarkullonin. Për t'i dhënë një përgjigje reale pyetjes nëse tableta ndikon negativisht në zhvillimin e fëmijës, është e nevojshme të dihen përgjigjet e dhjetëra pyetjeve si mosha e fëmijës, shpeshtësia dhe kohëzgjatja e përdorimit të tabletës. Pozicioni ulur që merr gjatë përdorimit të tabletit, distanca e syve që mban tabletin, niveli i ndriçimit të ambientit në të cilin përdor tabletin. Ndërsa përdorimi i tabletave ndikon pozitivisht në zhvillimin mendor tek fëmijët, ai mund të ndikojë negativisht në zhvillimin fizik për shkak të pozicioneve të gabuara të uljes gjatë përdorimit afatgjatë të tabletave.

 Nuk është krejtësisht e gabuar të pretendohet se pesha e kokës tek fëmijët është rreth 5 kilogramë dhe se kjo peshë do të shkaktojë rënie të qafës kur përkulet përpara gjatë përdorimit të tabletës. Megjithatë, zgjidhja për këtë nuk është ndalimi i përdorimit të tabletave për fëmijën, por sigurimi që fëmija të jetë në një pozicion më të përshtatshëm ulur gjatë përdorimit të tabletës dhe vendosja e një kufiri kohor të sigurt për përdorimin e tabletave duke u përpjekur. për t'i bindur ata duke shpjeguar të metat e përdorimit afatgjatë. Të gjitha shqetësimet e tjera mund të tejkalohen me masa të vogla paraprake dhe fëmijët mund të jenë në gjendje t'i përdorin tabletat në mënyrë të sigurt.


Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.