Blej tani

status:

Aksesorë për Tablet

Përfitimet e tabletave përfshijnë lehtësinë e tyre të përdorimit, shpejtësinë, aftësinë e tyre për të shfaqur libra dhe shënime dhe potencialin e lojërave. Megjithatë, ata kanë edhe mangësitë e tyre, duke përfshirë vështirësinë në shtypjen e tyre dhe harduerin e kufizuar.
Për këtë arsye, investimi në aksesorë është një mënyrë e shkëlqyer për të nxjerrë maksimumin e potencialit nga tablet PC-ja juaj. Nga kutitë deri te përforcuesit e baterive dhe disqet e jashtme të ngurtë, ka shumë mënyra se si mund ta ktheni tabletin tuaj në kompjuterin më të mirë në lëvizje.

Sa është i nevojshëm lapsi për tablet?

Shumë nga kompjuterët e vjetër tabletë si Apple Newton dhe Palm PDA përdorën një stilolaps, ose majë shkruese, si ndërfaqe. Këto ofronin veçori si shkrimi i dorës dhe njohja e gjesteve. Por me veçoritë e avancuara të ekranit me prekje të disponueshme sot, a është ende i nevojshëm një stilolaps tableti?

Në disa aplikacione, të kesh një stilolaps mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm. Disa aplikacione ju lejojnë të mbani shënime të shkruara me dorë në tabletin tuaj, kështu që një stilolaps do të ishte mjeti më i mirë për t'u përdorur për këtë. Përveç kësaj, një stilolaps është jashtëzakonisht i dobishëm për vizatim, skicë dhe aplikacione të tjera artistike.

Shumica e tabletëve sot kërkojnë hyrje kapacitative -- që do të thotë, një lloj rryme elektrike duhet të ndërveprojë me ekranin me prekje. Kjo është arsyeja pse gishtat tuaj nuk do të funksionojnë nëse mbani doreza. Stilolapsat e tabletave kanë një ngarkesë magnetike dhe i lejon ato të përdoren në një ekran me prekje. Nëse puna juaj (ose argëtimi) përfshin lëvizje precize, një stilolaps mund të jetë një shtesë e shkëlqyer për koleksionin tuaj të aksesorëve.

Po mbrojësi për xham?

Ashtu si një smartphone me ekran me prekje, tabletët përdorin prekjen si mjetin e tyre kryesor të hyrjes. Dhe ashtu si një smartphone, ai ekran është diçka që do të dëshironi ta mbroni. Gërvishtjet jo vetëm që duken të shëmtuara, ato mund të dëmtojnë funksionalitetin e tabletit.

Një opsion i shkëlqyeshëm dhe i lirë është filmi i pastër plastik që përshtatet mbi ekran dhe e mbron atë nga gërvishtjet. Disa nga këto ekrane gjithashtu zvogëlojnë shkëlqimin në ekran në mënyrë që të jenë më të përdorshëm jashtë. Këto mund të shkojnë në çmim nga 5 deri në 20 dollarë.

Nëse tableti juaj do të ketë disa punë të rënda, një kuti me një ekran të pastër plastik mund të jetë mënyra për të bërë. Shumë prej tyre do t'ju lejojnë gjithashtu të përdorni ekranin e panelit me prekje pa hequr kapakun.

Rëndësia e këllëfit të tabletit

Tableti mund të gërvishtet ose të thyhet. Kjo është arsyeja pse çdo tablet ka nevojë për një këllëf të mirë dhe mbrojtëse.
Këllëfët janë ndër aksesorët më të ndryshëm të tabletëve në dispozicion. Ka raste që janë prej lëkure dhe palosen të hapura, ose vinyl me dritare plastike që e lënë ekranin të ekspozuar. Nëse tableti juaj do të jetë i rëndë, ka mbështjellës plastik të forta që ofrojnë shumë qëndrueshmëri. Disa madje përfshijnë rripa në mënyrë që pajisja juaj të mund të transportohet lehtësisht mbi supe, si një çantë.


Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.