Blej tani

status:

Tablet Windows

Një tablet Windows me një tastierë të bashkangjitur, mund të jetë një alternativë më e përshtatshme dhe më praktike sesa një laptop.

Windows është një nga sistemet operative më të përhapura dhe më të njohura në mbarë botën. Funksionaliteti i pafund i Microsoft OS bind përdoruesit nga një gamë e gjerë industrish. Këto tableta janë veçanërisht të njohura me punonjësit dhe studentët që udhëtojnë shumë, pasi ata mund të punojnë lehtësisht me programe të tilla si Word, Excel dhe PowerPoint ndërsa janë në lëvizje. Falë ekranit me prekje ose majë shkruese, funksionimi i tabletit Windows është shumë i lehtë.

Falë aftësisë së prodhuesve të ndryshëm për të ndërtuar pajisje të fuqishme në pajisje gjithnjë e më të holla dhe më të lehta, tani është e mundur të mbani në dorë një tabletë me bazë Windows që mund të bëjë pothuajse gjithçka që bën laptopi juaj—dhe, në shumicën e rasteve, është edhe më i përshtashëm dhe praktik. Mendoni si një iPad Apple i kombinuar me fuqinë dhe fleksibilitetin e sistemit operativ Windows 11.

Ashtu si me çdo sistem, megjithatë, një tablet Windows kërkon që ju të bëni zgjedhje. Sa i madh dhe i fuqishëm dëshironi (ose keni nevojë) të jetë? Çfarë lloj veçorish po kërkoni? Dhe a ju intereson ta përdorni atë në rrugë, apo do t'ju duhet vetëm kur keni çasje me Wi-Fi? Ne do t'ju ndihmojmë t'u përgjigjeni të gjitha këtyre pyetjeve dhe të tjera, dhe do t'ju tregojmë se cilët nga tabletët Windows në treg janë të preferuarat tanë.


Microsoft Surface: Tableti i fundit i Windows

Vetë Surface nga Microsoft është veçanërisht i popullarizuar në mesin e tabletëve me Windows si sistem operativ. Kompjuterët tabletë jo vetëm që tërheqin vëmendjen falë dizajnit të tyre elegant: hardueri i fuqishëm mundëson përdorimin e aplikacioneve të ndryshme dhe gjithashtu multitasking pa probleme. Për shkak të pajisjeve të tij të larta, Microsoft Surface është një domosdoshmëri në segmentin e nivelit të lartë.

A ia vlen të blesh dhe çfarë duhet të dish?

Në shumicën e rasteve, tabletët e sotëm janë po aq të fuqishëm sa fletoret normale dhe ndryshojnë vetëm në dimensionet e tyre më kompakte. Nëse jeni duke kërkuar për një shoqërues kompakt dhe të fuqishëm për në lëvizje, në shkollë apo universitet, jeni të pajisur mirë me një tablet Windows. Pajisjet aktuale furnizohen me Windows 10 nga fabrika, por është gjithashtu e mundur të instaloni një sistem tjetër operativ Windows nëse dëshironi.

Pse të blini një tabletë kur keni një laptop?

Për shkak të madhësive të tyre më të vogla të ekranit dhe më pak harduerik, tabletët kanë jetëgjatësi më të gjatë të baterisë. Tabletat gjithashtu mund të kenë bateri më të besueshme. Disa modele tabletash kanë jetëgjatësi të baterisë deri në 14 orë. Tabletat janë më pak të kushtueshëm se laptopët pasi kanë më pak veçori. 

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.