Blej tani

status:


Çfarë është një smart watch?

Smart watch është një pajisje kompjuterike e veshur që i ngjan shumë një ore dore ose pajisje tjetër për matjen e kohës. Përveç përcaktimit të kohës, shumë smart watches janë të aftë për Bluetooth. Ora bëhet një përshtatës Bluetooth me wireless, i aftë për të zgjeruar aftësitë e celularit të mençur të përdoruesit tek ora. Përdoruesi mund të përdorë ndërfaqen e orës për të nisur dhe për t'iu përgjigjur telefonatave nga telefoni i tij celular, për të lexuar email dhe mesazhe me tekst, për të marrë raporte moti, për të dëgjuar muzikë, për të diktuar email dhe mesazhe me tekst dhe për t'i bërë një pyetje një asistenti dixhital.

Orë të tjera të mençura janë pajisje të pavarura me një qëllim specifik. Për shembull, disa smart watches mbledhin të dhëna për shëndetin e përdoruesit, duke monitoruar rrahjet e zemrës së përdoruesit, për shembull. Të tjerë ofrojnë të dhëna të Sistemit të Pozicionimit Global (GPS), duke i siguruar përdoruesit udhëzime për ecjen ose drejtimin e makinës.

Si punon një smart watch?

Një orë e mençur është një orë dixhitale. Ora përmban një kompjuter të vogël që funksionon në sistemin e vet operativ. Për të përdorur një smart watch, ju nevojitet një smartphone. Në telefonin tuaj të mençur, ju instaloni aplikacionin që vjen me orën inteligjente, të tilla si Android Wear ose Watch nga Apple. Duke hapur aplikacionin shoqërues në smartphone dhe duke aktivizuar Bluetooth-in, mund të sinkronizoni orën me telefonin tuaj. Tani pajisjet tuaja janë të lidhura dhe do të merrni njoftime nga smartfoni juaj në ekranin e orës suaj. Për shembull, mund të lexoni email dhe mesazhe, të shikoni takimet në kalendar ose të merrni telefonata. Kjo është e dobishme, sepse nuk duhet të shqetësoheni më për të humbur një mesazh të rëndësishëm.

A mund të keni një smart watch pa një celular?

Disa smart watch mund të përdoren pa një smartphone. Zakonisht këto janë modelet e nivelit më të lartë që kërkojnë mikro-SIM për funksionimin që do të thotë se ora do të komunikojë përmes një rrjeti celular pa pasur nevojë të lidhet me një pajisje.

Ndërsa mund të përdorni disa orë të mençura pa pasur nevojë për një telefon afër me udhëzuesin tonë, shpesh do t'ju duhet ende një telefon për të konfiguruar dhe instaluar aplikacione në orën tuaj. Kjo përkthehet në një produkt që mund të funksionojë në mënyrë të pavarur nga një smartphone, por gjithsesi kërkon një të tillë herë pas here. Ka produkte të tjera, si orët e specializuara me veçori inteligjente (si orët e dedikuara GPS/të punës) që janë një përjashtim. Por nëse keni një smart watch që përdor një mikro-SIM, ka ende shumë që mund të bëni pa telefonin tuaj. Përndryshe do t’iu duhet një celular i mençur.

A duhet të jetë celulari im afër për të përdorur smart watch?

Nëse ora juaj e mençur është e lidhur me Wi-Fi dhe celulari juaj ka një lidhje Wi-Fi ose rrjeti celular, celulari juaj i mençur mund të jetë kudo që dëshironi. As rrjeti Wi-Fi nuk duhet të jetë i njëjtë. Nëse ora juaj e mençur nuk është e lidhur me Wi-Fi, mbajeni atë brenda rreth 10 metra të telefonit tuaj. (Distanca ndryshon sipas celularit dhe orës së mençur.)

Çfarë duhet të kem parasysh para se të blej një smart watch?

1. Përputhshmëria
Thelbi i çdo vendimi kur bëhet fjalë për blerjen e një smart watch është përputhshmëria 100 për qind me smartfonin tuaj, pavarësisht nëse kjo është një pajisje iOS apo Android. Kjo është thelbësore, pasi ka të ngjarë të humbisni veçoritë kryesore dhe funksionalitetin e fshehur nëse zgjidhni një orë të papajtueshme.

2. Jetëgjatësia e baterisë

Jeta hibride, në lëvizje që bëjnë shumica e njerëzve në ditët e sotme, i ka bërë ata të mbështeten në orët e tyre në shtëpi, zyrë dhe madje edhe në palestër. Që një orë e mençur të monitorojë dhe gjurmojë përparimin tuaj gjatë gjithë ditës, duke shfaqur gjithashtu njoftime të drejtpërdrejta - një jetëgjatësi e gjatë e baterisë duhet të jetë në krye të listës suaj të prioriteteve kur bëhet fjalë për përcaktimin e zgjedhjes suaj. Kjo tani është bërë një pikë kryesore e shitjes konkurruese për shumë kompani, pasi ato investojnë shumë në Kërkim dhe Zhvillim për të prodhuar orë që ndonjëherë mund të zgjasin deri në 24 ditë me një karikim të vetëm. Jetëgjatësia gjithëditore e baterisë tani po sfidohet gjithashtu nga disa kompani, duke shpresuar të arrijnë përdorim të shumëfishtë ditor për një avantazh më konkurrues.

3. Fleksibilitet
Duke qenë se përdoruesit mbështeten më shumë në smart watch për të kryer detyrat e përditshme me lehtësi më të madhe shikueshmërie, duhet të keni parasysh sa e lehtë është të kryeni detyra të thjeshta pa e nxjerrë telefonin nga xhepi. Disa nga këto detyra dhe dëshira mund të përfshijnë: përgjigjen e telefonatave, kontrollimin dhe përgjigjen ndaj mesazheve, transmetimin e muzikës në lëvizje dhe kryerjen e pagesave në lëvizje me teknologjinë NFC.

4. Karakteristikat e gjurmimit të shëndetit
Një aspekt kyç për shumë përdorues në zgjedhjen e smart watch janë veçoritë që ju ndihmojnë të gjurmoni dhe monitoroni gjendjen tuaj shëndetësore gjatë gjithë ditës. Pavarësisht nëse kjo është llogaritja e një stërvitje në palestër me një ndarje të kalorive të djegura për t'ju ndihmuar në motivimin tuaj, ose thjesht vendosja e një objektivi për hapat e përditshëm - mundësitë janë të pafundme. Një smart watch ju ofron gjithashtu një analizë të plotë mbi rrahjet tuaja ditore të zemrës, nivelin e stresit, modelin e gjumit dhe më shumë. Sa më të sakta të jenë detajet e dhëna për përdoruesit, aq më e dëshirueshme bëhet ora e mençur si një blerje për shëndetin dhe mirëqenien.

5. Lidhja me aplikacionet
Përdoruesit kanë gjasa t'i lënë celularët e mençur në shtëpi ose në makinat e tyre ndërsa punojnë ose bëjnë një shëtitje të shpejtë - duke u dhënë atyre pushimin e nevojshëm gjatë gjithë ditës. Një orë e mençur që mund të lidhet me aplikacionet e transmetimit të muzikës ose transmetimin e shfaqjeve televizive është gjithmonë një bonus shtesë për t'u marrë parasysh kur blini orën tuaj më të fundit.

6. Çmimi
Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e orës së mençur të duhur, çmimi mund të jetë i kuptueshëm faktori përcaktues. Përdoruesit do të duhet të vlerësojnë se cilat veçori janë prioritet dhe mund të përshtaten brenda intervalit të tyre të dëshirueshëm të çmimeve, pasi kjo është një pajisje që do të qëndrojë me ju për mjaft kohë. Siç pritej, do të shohim shumë përmirësime nga prodhuesit e orëve të mençura çdo vit, pasi ora e mençur vazhdon të evoluojë nga një vegël kompliment, në një shoqërues të vërtetë të stilit të jetës që mund të ndihmojë për të lundruar pa probleme gjatë gjithë ditës, vetëm nga kyçi i dorës.


Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.