Blej tani

status:

Çfarë është një smart watch?

Smart watch është një pajisje kompjuterike e veshur që i ngjan shumë një ore dore ose pajisje tjetër për matjen e kohës. Përveç përcaktimit të kohës, shumë smart watches janë të aftë për Bluetooth. Ora bëhet një përshtatës Bluetooth me wireless, i aftë për të zgjeruar aftësitë e celularit të mençur të përdoruesit tek ora. Përdoruesi mund të përdorë ndërfaqen e orës për të nisur dhe për t'iu përgjigjur telefonatave nga telefoni i tij celular, për të lexuar email dhe mesazhe me tekst, për të marrë raporte moti, për të dëgjuar muzikë, për të diktuar email dhe mesazhe me tekst dhe për t'i bërë një pyetje një asistenti dixhital.

Orë të tjera të mençura janë pajisje të pavarura me një qëllim specifik. Për shembull, disa smart watches mbledhin të dhëna për shëndetin e përdoruesit, duke monitoruar rrahjet e zemrës së përdoruesit, për shembull. Të tjerë ofrojnë të dhëna të Sistemit të Pozicionimit Global (GPS), duke i siguruar përdoruesit udhëzime për ecjen ose drejtimin e makinës.


Cila grupmoshë përdor më shumë smart watch?

Një sondazh i kryer nga Rakuten Insight në shtator 2022 zbuloi se rreth 45 përqind e njerëzve të moshës mes 25 dhe 34 vjeç zotëronin një orë të mençur.

Cilat janë benefitet e të pasurit një smart watch?

Ata nuk tregojnë vetëm kohën.
Tregimi i kohës është mjaft i vetëshpjegueshëm; në fund të fundit, është një orë. Por mund të përdoret gjithashtu për të kontrolluar datën dhe javën, gjë që është shumë më e përshtatshme. Një kronometër është gjithashtu një veçori në shumë smart watch. Kjo është e krahasueshme me shumicën e orëve dhe kronometërve të smartfonëve. Sidoqoftë, është krijuar vetëm për t'u përdorur pa një smartphone. Dhe së fundi, disa orë të mençura kanë alarme të pavarura nga telefoni, kështu që ju mund të vendosni alarmin në orë dhe jo në telefon, dhe altoparlantët e integruar dhe dridhja e orës do t'ju zgjojnë.

Një shok udhëtimi pikërisht në kyçin e dorës.
Kur ndiqni udhëzimet, një smart watch mund të dërgojë dridhje në kyçin tuaj për të treguar nëse duhet të ktheheni djathtas apo majtas. Në vend që t'i hidhni një sy smartfonit tuaj gjatë gjithë kohës, mund të ndiqni një udhëzues të padukshëm që ju tregon se ku të shkoni. Në vend që të shikoni një hartë, shikoni lart dhe shikoni mjedisin përreth.

Është edhe më e lehtë të gjesh celularin, çelësin ose pajisje të tjera.
Humbja e një celulari ose çelësash, siç e dini mirë, është një situatë frustruese. Gjithmonë duket se ndodh para një ngjarjeje të madhe për të cilën nuk mund të lejojmë të vonojmë. Fatmirësisht, një orë e mençur mund ta eliminojë këtë situatë të pavolitshme.

Përgjigjuni menjëherë mesazheve dhe pranoni telefonatat.
Nuk keni nevojë ta hiqni telefonin nga xhepi nëse keni një orë të mençur në kyçin e dorës. Ju mund të merrni dhe t'u përgjigjeni mesazheve ndërsa jeni në lëvizje. Kjo është veçanërisht e dobishme nëse jeni duke ushtruar ose në një situatë ku mbajtja e telefonit tuaj do të ishte shumë e pakëndshme.

Kontrolloni njoftimet tuaja të mediave sociale.
Kush nuk dëshiron të marrë njoftime nga Facebook, Twitter, WhatsApp, Snapchat dhe aplikacione të tjera të mediave sociale në kyçin e dorës? Kjo është diçka që unë e çaktivizoj gjithmonë, por për disa, është një veçori "duhet të ketë". Disa orë thjesht shfaqin mesazhet tuaja dhe aktivitetet e mediave sociale, ndërsa të tjera ju lejojnë të angazhoheni me aplikacionin.

Edhe gjatë kryerjes së detyrave, ju jeni të lidhur.
Ju mund të dëshironi të kontrolloni mesazhet, thirrjet ose njoftimet tuaja gjatë vrapimit, biçikletës, notit ose çdo lloj ushtrimi tjetër. Nuk është gjithmonë praktike të mbani telefonin tuaj me vete gjatë atyre aktiviteteve, dhe kur e bëni këtë, mund të jetë e vështirë dhe e bezdisshme. Kjo është kur një orë e mençur vjen në ndihmë. A jeni zhytur? Nuk është aspak problem! Disa smart watch janë rezistente ndaj ujit deri në një thellësi prej 50 metrash. Ju mund t'i lexoni mesazhet tuaja pa dalë nga pishina duke bërë një pushim të vogël gjatë notit.

Ata janë gjurmues efektiv të fitnesit.
Ndjekja e fitnesit është një funksion standard në shumë smart watch. Kjo do t'ju ndihmojë në përmbushjen e objektivave tuaja të fitnesit. Pra, nëse po mendoni të merrni një gjurmues fitnesi ose hapamatës, një smart watch e mirë mund të zërë vendin e saj. Smart watch mund të numërojnë hapat, distancën, kaloritë, rrahjet e zemrës, pulsin dhe gjumin; disa madje mund të llogarisin parametra të tjerë thelbësorë. Nëse keni një sëmundje kronike si hipertensioni ose diabeti, këshillohet të përdorni një orë e mençur me fuqi RPM, e cila ju lejon t'i dërgoni të dhënat shëndetësore mjekut tuaj.

Çfarë duhet të kem parasysh para se të blej një smart watch?

1. Përputhshmëria
Thelbi i çdo vendimi kur bëhet fjalë për blerjen e një smart watch është përputhshmëria 100 për qind me smartfonin tuaj, pavarësisht nëse kjo është një pajisje iOS apo Android. Kjo është thelbësore, pasi ka të ngjarë të humbisni veçoritë kryesore dhe funksionalitetin e fshehur nëse zgjidhni një orë të papajtueshme.

2. Jetëgjatësia e baterisë
Jeta hibride, në lëvizje që bëjnë shumica e njerëzve në ditët e sotme, i ka bërë ata të mbështeten në orët e tyre në shtëpi, zyrë dhe madje edhe në palestër. Që një orë e mençur të monitorojë dhe gjurmojë përparimin tuaj gjatë gjithë ditës, duke shfaqur gjithashtu njoftime të drejtpërdrejta - një jetëgjatësi e gjatë e baterisë duhet të jetë në krye të listës suaj të prioriteteve kur bëhet fjalë për përcaktimin e zgjedhjes suaj. Kjo tani është bërë një pikë kryesore e shitjes konkurruese për shumë kompani, pasi ato investojnë shumë në Kërkim dhe Zhvillim për të prodhuar orë që ndonjëherë mund të zgjasin deri në 24 ditë me një karikim të vetëm. Jetëgjatësia gjithëditore e baterisë tani po sfidohet gjithashtu nga disa kompani, duke shpresuar të arrijnë përdorim të shumëfishtë ditor për një avantazh më konkurrues.

3. Fleksibilitet
Duke qenë se përdoruesit mbështeten më shumë në smart watch për të kryer detyrat e përditshme me lehtësi më të madhe shikueshmërie, duhet të keni parasysh sa e lehtë është të kryeni detyra të thjeshta pa e nxjerrë telefonin nga xhepi. Disa nga këto detyra dhe dëshira mund të përfshijnë: përgjigjen e telefonatave, kontrollimin dhe përgjigjen ndaj mesazheve, transmetimin e muzikës në lëvizje dhe kryerjen e pagesave në lëvizje me teknologjinë NFC.

4. Karakteristikat e gjurmimit të shëndetit
Një aspekt kyç për shumë përdorues në zgjedhjen e smart watch janë veçoritë që ju ndihmojnë të gjurmoni dhe monitoroni gjendjen tuaj shëndetësore gjatë gjithë ditës. Pavarësisht nëse kjo është llogaritja e një stërvitje në palestër me një ndarje të kalorive të djegura për t'ju ndihmuar në motivimin tuaj, ose thjesht vendosja e një objektivi për hapat e përditshëm - mundësitë janë të pafundme. Një smart watch ju ofron gjithashtu një analizë të plotë mbi rrahjet tuaja ditore të zemrës, nivelin e stresit, modelin e gjumit dhe më shumë. Sa më të sakta të jenë detajet e dhëna për përdoruesit, aq më e dëshirueshme bëhet ora e mençur si një blerje për shëndetin dhe mirëqenien.

5. Lidhja me aplikacionet
Përdoruesit kanë gjasa t'i lënë celularët e mençur në shtëpi ose në makinat e tyre ndërsa punojnë ose bëjnë një shëtitje të shpejtë - duke u dhënë atyre pushimin e nevojshëm gjatë gjithë ditës. Një orë e mençur që mund të lidhet me aplikacionet e transmetimit të muzikës ose transmetimin e shfaqjeve televizive është gjithmonë një bonus shtesë për t'u marrë parasysh kur blini orën tuaj më të fundit.

6. Çmimi
Kur bëhet fjalë për zgjedhjen e orës së mençur të duhur, çmimi mund të jetë i kuptueshëm faktori përcaktues. Përdoruesit do të duhet të vlerësojnë se cilat veçori janë prioritet dhe mund të përshtaten brenda intervalit të tyre të dëshirueshëm të çmimeve, pasi kjo është një pajisje që do të qëndrojë me ju për mjaft kohë. Siç pritej, do të shohim shumë përmirësime nga prodhuesit e orëve të mençura çdo vit, pasi ora e mençur vazhdon të evoluojë nga një vegël kompliment, në një shoqërues të vërtetë të stilit të jetës që mund të ndihmojë për të lundruar pa probleme gjatë gjithë ditës, vetëm nga kyçi i dorës.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.