Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Konzolë e Nintendo

Nintendo është një kompani që ka qenë në krye të industrisë së lojërave video për dekada dhe ka prodhuar disa nga konzolat më të dashura dhe inovative të të gjitha kohërave. Nga NES te Switch, Nintendo ka shtyrë vazhdimisht kufijtë e asaj që është e mundur në botën e lojërave.

Sukseset

Një nga konsolat më ikonike të Nintendo është Nintendo Entertainment System, ose NES. I lëshuar në vitin 1985, NES ishte tastiera e parë shtëpiake që përdori një kontrollues loje pad, dhe shfaqte klasike si Super Mario Bros., The Legend of Zelda dhe Metroid. NES ndihmoi në ringjalljen e industrisë së lojërave video pas rrëzimit të vitit 1983 dhe vendosi standardin për lojërat e konsolave për vitet në vijim. Pas suksesit të NES, Nintendo lëshoi ​​Super Nintendo Entertainment System (SNES) në 1991. SNES ishte një tastierë 16-bitëshe që mburrej me grafikë dhe zë të përmirësuar në krahasim me paraardhësin e tij dhe përmbante disa nga lojërat më ikonike të të gjitha kohërave , duke përfshirë Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past dhe Donkey Kong Country. SNES ishte një sukses masiv dhe ndihmoi për të çimentuar vendin e Nintendo si një nga kompanitë kryesore në industrinë e lojërave video.

Ndër vite

Në vitin 1996, Nintendo lëshoi ​​Nintendo 64, e cila ishte konsola e parë që përmbante grafikë 3D. Nintendo 64 prezantoi lojëra klasike si Super Mario 64, The Legend of Zelda: Ocarina of Time dhe GoldenEye 007, dhe mbetet një preferuar i fansave edhe sot e kësaj dite. Ndërsa nuk ishte aq i suksesshëm sa paraardhësit e tij, Nintendo 64 ishte ende një konsol novator që ndihmoi për të shtyrë industrinë përpara. Në vitin 2001, Nintendo lëshoi ​​GameCube, e cila ishte një tastierë kompakte dhe e përballueshme që përmbante disa nga lojërat më të dashura të të gjitha kohërave, duke përfshirë Super Smash Bros. Melee, The Legend of Zelda: The Wind Waker dhe Metroid Prime. Ndërsa nuk ishte aq i suksesshëm sa konkurrentët e tij, GameCube ishte ende një tastierë e dashur që mbahet mend me dashuri nga shumë njerëz. Në vitin 2006, Nintendo lëshoi ​​Wii, i cili ishte një tastierë revolucionare që prezantoi kontrollet e lëvizjes dhe i bëri lojërat më të aksesueshme për një audiencë më të gjerë. Wii ishte një sukses masiv dhe kishte lojëra si Wii Sports, Super Mario Galaxy dhe The Legend of Zelda: Skyward Sword. Wii ndihmoi për të ripërcaktuar se çfarë mund të jetë një tastierë dhe mbetet një nga konzolat më të dashura të të gjitha kohërave.

Veqoritë

Një nga veçoritë unike të konzolave Nintendo është aftësia e tyre për të prezantuar mënyra të reja dhe inovative për të luajtur lojëra. Për shembull, Wii prezantoi kontrollet e lëvizjes, të cilat i lejonin lojtarët të ndërveprojnë fizikisht me lojërat në një mënyrë që nuk ishte bërë kurrë më parë. Kjo risi ndihmoi për t'i bërë lojërat më të aksesueshme për një audiencë më të gjerë, duke përfshirë njerëzit që nuk kishin luajtur kurrë më parë videolojëra. Një tjetër veçori unike e konzolave Nintendo është aftësia e tyre për të tërhequr lojtarët e të gjitha moshave. Ndërsa kompanitë e tjera mund të përqendrohen në lojëra me tema dhe grafika të pjekura, Nintendo ka vendosur gjithmonë një theks të fortë te lojërat që janë miqësore me familjen dhe mund të shijohen nga lojtarët e të gjitha moshave. Kjo qasje e ka ndihmuar Nintendo të krijojë një bazë besnike fansash që përfshin breza, nga fëmijët që sapo po zbulojnë lojërat e deri tek të rriturit që u rritën me konzolat klasike të Nintendo si NES dhe SNES. Përveç konzolave të tyre, Nintendo është gjithashtu i njohur për ekskluzivitetet e tyre ikonike të lojërave, si Super Mario, The Legend of Zelda dhe Pokemon. Këto ekskluzivitete kanë ekzistuar për dekada dhe janë bërë sinonim i markës së Nintendo. Çdo konsolë e re Nintendo pritet me padurim nga fansat të cilët mezi presin të shohin se cilat lojëra të reja do të dalin për ekskluzivitetet e tyre të preferuara. Një aspekt tjetër unik i konzolave Nintendo është aftësia e tyre për të bashkuar njerëzit. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për lojëra lokale me shumë lojtarë në divan ose lojëra në internet me miqtë në mbarë botën, konsolat e Nintendo kanë qenë gjithmonë për përvojat e lojërave sociale. Ky theks në lojërat sociale e ka ndihmuar Nintendo të krijojë një komunitet të fortë lojtarësh që kënaqen duke luajtur dhe diskutuar lojërat e tyre të preferuara me njëri-tjetrin.

Së fundi, vlen të përmendet se konsolat Nintendo nuk kanë qenë gjithmonë të suksesshme. Ndërsa NES, SNES dhe Wii ishin të gjitha suksese masive, konzolat e tjera si Nintendo 64 dhe GameCube u përpoqën të gjenin një audiencë të gjerë. Megjithatë, edhe kur konzollat Nintendo nuk janë shitur aq mirë sa konkurrentët e tyre, ato kanë pasur ende një ndikim të qëndrueshëm në industri dhe te fansat që u rritën duke i luajtur ato. Si përfundim, konsolat Nintendo kanë luajtur një rol jetik në evolucionin e industrisë së lojërave video. Nga NES te Switch, Nintendo ka shtyrë vazhdimisht kufijtë e asaj që është e mundur në botën e lojërave, duke prezantuar mënyra të reja dhe inovative për të luajtur dhe tërheqëse për lojtarët e të gjitha moshave. Me ekskluzivitetet e tyre ikonike të lojërave, përvojat e lojërave sociale dhe komunitetin e fortë të fansave, konsolat e Nintendo nuk janë vetëm makina për të luajtur lojëra - ato janë një fenomen kulturor që ka sjellë gëzim dhe argëtim për miliona njerëz në mbarë botën.

 

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.