Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Orët e mençura janë produkte unike që kryejnë funksione të shumta. Mund t'u përgjigjeni telefonatave, të dërgoni mesazhe, të kontrolloni orarin tuaj dhe më shumë. Një nga funksionet më domethënëse dhe unike është përdorimi i Sistemit të Pozicionimit Global (GPS). Ora juaj e mençur përdor GPS në një mënyrë të ndryshme nga shumica e pajisjeve,

Kuptimi i GPS dhe triangulimi

GPS do të thotë Sistemi i Pozicionimit Global. Kur një pajisje përdor GPS, ajo gjen një vendndodhje të saktë përmes asaj që quhet trekëndëshim. Kështu ora juaj inteligjente mund të dijë se ku jeni në çdo kohë.

Trekëndëzimi përcakton ndryshimin midis dy sinjaleve. Njëri është sinjali që merr ora juaj dhe tjetri është sinjali që i është dërguar orës suaj. Mospërputhja midis këtyre dy sinjaleve përcakton vendndodhjen tuaj të saktë. Me fjalë të tjera, satelitët mund t'ju gjurmojnë duke dërguar sinjale në orën tuaj inteligjente.

Pse orët GPS janë bërë kaq të njohura?

Orët GPS janë bërë një aksesor thelbësor aventureske këto ditë. Ata janë në trend. Dilni në çdo aventurë në natyrë dhe me siguri do të shihni kyçe të shumta të zbukuruara me krenari me orë të trasha dhe me ngjyra të ndezura. Alpinistët, vrapuesit dhe çiklistët po i përdorin të gjithë ato – kjo është mënyra e gjërave në qendër të teknologjisë, që i pëlqen veglat këto ditë.

Ka të bëjë pjesërisht me modën - ato duken elegante dhe bashkëkohore. Por në fund të fundit ka të bëjë më shumë me funksionalitetin. Orët GPS janë tepër të dobishme në një kuptim praktik. Ata mund të ndihmojnë nëse jeni të humbur pa shpresë, duke ju mundësuar të lundroni përsëri në siguri ose të përcaktoni vendndodhjen tuaj të saktë. Ata përmirësojnë performancën tuaj fizike duke gjurmuar qëllimet tuaja të fitnesit dhe duke ju motivuar të shtyni më fort, më shpejt dhe më lart. Dhe ata mund t'ju mbajnë të lidhur, me njoftimet e mediave sociale, integrimin e Spotify dhe sinjalizimet e motit.

Shumica orëve GPS ju mundësojnë të vëzhgoni me shumë vëmendje performancën tuaj fizike ndërsa jeni në një aventurë, duke regjistruar të dhëna të mjaftueshme për të kënaqur edhe fanatikët më të lezetshëm dhe më të fiksuar të fitnesit. Ju mund të gjurmoni të gjitha gjërat e zakonshme: distancën e përshkuar, ngjitjen, kohën dhe rrahjet e zemrës, duke zgjedhur një nga një mori mënyrash stërvitjeje si vrapimi, çiklizmi, ecja, skijimi ose çfarëdo tjetër që ju jeni në gjendje të bëni. Orët e nivelit të lartë përfshijnë gjithashtu matje teknike si nivelet e oksigjenit në gjak, presioni i barometrit dhe lartësia. Dhe pastaj ka të gjitha veçoritë më të stilit të jetës, të përditshme të lidhura me fitnesin, si numërimi i hapave ditore, kaloritë e djegura, nivelet e stresit dhe madje edhe një monitor i gjumit, i cili gjurmon si gjatësinë ashtu edhe cilësinë e gjumit tuaj.

Megjithatë, jo të gjitha orët e mençura janë krijuar të barabarta, dhe është e arsyeshme të zgjidhni një të krijuar duke pasur parasysh aktivitetet tuaja të preferuara. Nëse dëshironi të përdorni orën tuaj GPS për navigim ndërsa jeni duke ecur me biçikletë dhe shëtitje, zgjidhni një orë me hartografi të integruar ose një që është e integruar me një aplikacion hartash si komoot. Këto do t'ju japin njoftime hap pas hapi dhe madje do t'ju lejojnë të shikoni pllakat e hartës së Ordnance Survey në lëvizje. Nëse do të jeni jashtë rrjetit për periudha të gjata, zgjidhni një orë të mençur me jetëgjatësi të mirë të baterisë dhe karikim diellor, ose nëse gjurmimi i fitnesit është gjëja juaj, atëherë zgjidhni një orë specifike për drejtimin që do t'ju japë të gjitha statistikat që ju nevojiten.

Sa janë të rëndësishëm orët GPS?

Orët me GPS janë të rëndësishëm sidomos për ata që stërvitin dhe duan të dinë se si po ecën shëndeti i tyre. Gjatë stërvijeve kuptohet se ndiheni ndonjëherë sikur një vrapim nuk po mbaronte kurrë. Me një orë vrapimi GPS, duke pasur statistikat tuaja në kohë reale në kyçin e dorës ku mund t'i shihni ato, ju lejon të dini saktësisht se si po shkon stërvitja juaj! Sensorët e integruar GPS regjistrojnë ritmin, distancën, kohën dhe kaloritë e djegura. Dhe mund ta ndryshoni ekranin për të treguar saktësisht atë që dëshironi të shihni gjatë vrapimit tuaj.

 Sinjalizimet e personalizueshme të vrapimit/shëtitjes nënkuptojnë që ju mund të krijoni dhe ndiqni stërvitje, pavarësisht nga niveli juaj, dhe qasja e lehtë në statistika të detajuara mbi ritmin, rrahjet e zemrës dhe distancën e përshkuar në çdo përsëritje e bën të lehtë stërvitjen në interval! Ora juaj do t'ju mbajë në rrugën e duhur edhe gjatë vrapimeve të lehta, me sinjalizime për çdo milje/kilometër që pushtoni. Veçoria e gjurmimit është gjithashtu një aspekt i shkëlqyeshëm i sigurisë, pasi mund ta ndani vendndodhjen tuaj me familjen dhe miqtë përmes një lidhjeje me valë me telefonin tuaj.

Mund të jetë e vështirë të gjesh motivimin bën aktivitete fizike vetëm, por me një orë me GPS nuk duhet të jesh kurrë! Si çdo partner i mirë stërvitor, ai ju motivon të dilni atje dhe të vazhdoni; duke ju shtyrë të arrini qëllimin ose të tejkaloni performancën tuaj në krahasim me ditet e mëparshme.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.