Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Vluese uji

Vlueset e ujit janë një nga ndihmësit më të mëdhenj në kuzhinë. Vetëm ai plotëson nevojën për ujë të vluar, i cili është një nga gjërat që është gjithmonë e nevojshme në kuzhinë. Për t'u përdorur për ujin e enëve, për ta bërë këtë shpejt kur kërkohet të zihet supa, ravioli, makaronat, artikulli i parë që zgjatet gjatë përgatitjes së çdo pije të nxehtë është kjo pajisje. Këto të cilët janë ndër mjetet më të shitura dhe më të përdorura në kategorinë e pajisjeve elektroshtëpiake, dalin në pah me prakticitetin e tyre. Kur dëshirohet ngrohja e ujit me çajnik ose tenxhere humbet edhe energjia edhe koha, ndërsa kjo situatë nuk ndodh kur përdoren ngrohës uji. Kapaku i mbyllur dhe dhoma e izoluar e produkteve minimizon humbjen e nxehtësisë dhe energjisë dhe sjell të njëjtën sasi uji në valë në shumë më pak kohë sesa kur zihet me një çajnik ose tenxhere.

Çmimi i një vluese uji

Vluese ujo është një nga pajisjet e kuzhinës që pritet të përdoret për një kohë të gjatë pasi të blihet. Nuk është një artikull që ndryshohet shpesh për ndonjë arsye. Për këtë arsye, rekomandohet që përdoruesi të zgjedhë produktin më cilësor brenda gamës buxhetore. Çmimet e tyre mund të ndryshojnë në varësi të shumë faktorëve të ndryshëm si materiali i produkteve, rezervuari i ujit, dizajni dhe veçoritë teknike. Duke krahasuar veçoritë e produktit, bëhet më e lehtë të zgjedhësh midis produkteve me gamë të ngjashme çmimesh. Produktet e ofruara me çmime të ndryshme mund të preferohen sipas nevojave dhe stileve të përdoruesve.

Shumë modele të ndryshme, duke përfshirë shumë marka cilësore si Kenwood, Tefal, Breville, janë në dispozicion në një gamë të gjerë çmimesh. Kapacitetet e këtyre produkteve mund të variojnë nga 1 litër në 3 litra. Funksioni i fikjes automatike, rezistenca e fshehur ose e hapur janë dy nga veçoritë që merren parasysh gjatë përcaktimit të çmimeve

Si të pastroni një vluese uji?

Duke qenë se uji i rrjetit përdoret më së shumti në ngrohëset e ujit, shihet se baza dhe sipërfaqet mbulohen me gëlqere pas një periudhe përdorimi. Meqenëse kjo zvogëlon performancën e pajisjes, bën që ajo të përkeqësohet më shpejt dhe shkakton humbje të nxehtësisë dhe kohës, sipërfaqja duhet të pastrohet. Përsëritja e këtij procesi pastrimi në intervale të caktuara siguron që produkti të përdoret në mënyrë më efikase dhe për një kohë të gjatë.

Rekomandohet të shmangni metodat kimike gjatë pastrimit. Pas pastrimit me kimikate që mund të lënë mbetje, substancat toksike mund të hyjnë në trup. Ka edhe metoda që nuk përdorin kimikate për të pastruar gëlqeren në sipërfaqet e poshtme dhe anësore. Për këtë, në thelb, ju nevojitet një lloj acidi. Llojet më të disponueshme të acideve janë uthulla ose lëngu i limonit. Një gotë uthull e bardhë e shtuar në ujin e zier, kur lihet të qëndrojë gjatë gjithë natës, shkrin plotësisht gurin gëlqeror. Nëse procesi i pastrimit do të bëhet me lëng limoni, lëngu i një ose dy limonëve, në varësi të madhësisë së ngrohësit, vendoset në masën që të mbulojë zonën gëlqerore të produktit dhe lihet për të paktën një orë. Shtoni pak ujë dhe zieni. Nëse shkalla nuk shpërbëhet, procesi mund të përsëritet. Një alternativë tjetër është përdorimi i acidit citrik

Çfarë bën një vluese uji?

Vlueset e ujit, funksioni kryesor i të cilëve është sigurimi i shpejtë dhe ekonomik i ujit të nxehtë të nevojshëm në kuzhinë, mund të ofrohen në dizajne të ndryshme. Edhe pse puna që ata bëjnë është e njëjtë, dallimet kryesore janë kapaciteti i tyre i ujit dhe pamja e jashtme. Ka produkte me trup të jashtëm plastik, si dhe produkte të prodhuara me shumë materiale të ndryshme, nga çelik inox deri tek xhami rezistent ndaj nxehtësisë. Megjithëse opsionet më të preferuara të ngjyrave janë çeliku, e zeza, e kuqe dhe transparente, ka shumë opsione të ndryshme ngjyrash. Përveç modeleve ultra-moderne që pasqyrojnë stilin e përdoruesit, mund të gjeni edhe kazanët me pamje vintage me stilin e viteve '50.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.