Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Aparat për kafe

Prodhuesit e kafesë: Një udhëzues për të zgjedhur makinën perfekte

Për adhuruesit e kafesë, një filxhan kafe e mirë në mëngjes mund të bëjë ndryshimin. Por jo të gjitha kafetë krijohen të barabarta, dhe nëse po kërkoni të përmirësoni lojën tuaj të kafesë, investimi në një prodhues të mirë kafeje mund të jetë një vend i mrekullueshëm për të filluar. Por me kaq shumë lloje të ndryshme aparatesh kafeje në treg, mund të jetë dërrmuese të zgjedhësh atë të duhurin.

Një aparat kafeje është një pajisje kuzhine e krijuar për të krijuar kafe. Ekzistojnë disa lloje të ndryshme të prodhuesve të kafesë, duke përfshirë aparatet e kafesë me pika, aparatet e kafesë me një shërbim të vetëm, prodhuesit e kafesë me shtypje franceze dhe makinat e ekspresit. Pavarësisht nga lloji, shumica e prodhuesve të kafesë punojnë duke ngrohur ujin dhe duke e kaluar atë përmes kafesë së bluar, e cila gjendet në një filtër. Kafeja e krijuar më pas mblidhet në një karafe ose filxhan më poshtë. Makineritë e kafesë mund të vijnë në një sërë madhësish, nga makinat e vogla që prodhojnë një filxhan kafeje në të njëjtën kohë deri te makinat më të mëdha që mund të bëjnë disa filxhanë në të njëjtën kohë. Disa prodhues kafeje vijnë gjithashtu me veçori të programueshme, të tilla si aftësia për të vendosur një kohëmatës për pirjen automatike, ose opsioni për të rregulluar forcën e kafesë. Në përgjithësi, një aparat kafeje është një pajisje thelbësore për shumë konsumues kafeje, duke i lejuar ata të shijojnë një filxhan kafe të freskët dhe të nxehtë në komoditetin e shtëpisë së tyre.

Makina kafeje me pika

Prodhuesi i kafesë me pika është lloji më i zakonshëm i prodhuesit të kafesë dhe është një element kryesor në shumë familje. Këto makina punojnë duke ngrohur ujin dhe duke e kaluar atë përmes një filtri që përmban kafe të bluar. Kafeja e zier më pas derdhet në një karafe ose tenxhere më poshtë.

Përgatitësit e kafesë me pika janë përgjithësisht të lehta për t'u përdorur dhe prodhojnë një filxhan kafeje të qëndrueshme. Ato vijnë gjithashtu në një sërë madhësish, nga makineritë e vogla me 4 filxhanë deri tek makineritë më të mëdha me 12 filxhanë, duke i bërë ato një opsion të shkëlqyeshëm për familjet e të gjitha madhësive. Disa prodhues kafeje me pika vijnë gjithashtu me veçori të programueshme, duke ju lejuar të vendosni makinën që të fillojë të prodhojë kafe në një kohë të caktuar, gjë që mund të jetë e shkëlqyeshme për ato mëngjese të hershme.

Një nga anët negative të prodhuesve të kafesë me pika është se ato mund të marrin pak më shumë kohë për t'u përgatitur se llojet e tjera të prodhuesve të kafesë, pasi uji duhet të nxehet përpara se të fillojë pirja. Për më tepër, disa njerëz zbulojnë se kafeja me pika mund të shijojë paksa të dobët ose të butë në krahasim me metodat e tjera të pirjes. Megjithatë, kjo shpesh mund të korrigjohet duke përdorur kokrra të cilësisë më të lartë ose duke rregulluar raportin kafe-ujë.

Makina kafeje për një shërbim

Makineritë e kafesë me një shërbim janë një lloj më i ri i aparateve të kafesë që janë bërë gjithnjë e më popullore vitet e fundit. Këto makina punojnë duke pirë një filxhan të vetëm kafeje në të njëjtën kohë, duke përdorur një kapsulë ose kapsulë që përmban llum kafeje të matur paraprakisht.

Një nga avantazhet më të mëdha të prodhuesve të kafesë me një shërbim të vetëm është komoditeti i tyre. Ato janë të shpejta dhe të lehta për t'u përdorur, pa pasur nevojë të matni kafenë ose të prisni që një tenxhere të piqet. Ato janë gjithashtu të shkëlqyera për familjet me preferenca të ndryshme shije, pasi çdo person mund të krijojë llojin e tij të preferuar të kafesë.

Megjithatë, një nga anët negative të prodhuesve të kafesë me një shërbim të vetëm është ndikimi i tyre mjedisor. Bishtajat ose kapsulat e përdorura në këto makina janë bërë shpesh nga plastika, e cila mund të marrë qindra vjet për t'u dekompozuar. Për më tepër, kostoja e bishtajave ose kapsulave mund të rritet me kalimin e kohës, duke i bërë prodhuesit e kafesë me një shërbim të vetëm një opsion më të shtrenjtë se llojet e tjera të prodhuesve të kafesë.

Përgatitësit e kafesë me shtypje franceze, të njohura gjithashtu si tenxhere me shtypje ose tenxhere me plunger, kanë ekzistuar për më shumë se 100 vjet dhe janë një metodë popullore e pirjes për entuziastët e kafesë. Këto makina punojnë duke e zhytur kafenë e bluar në ujë të nxehtë, më pas duke përdorur një piston për të ndarë llumin e kafesë nga lëngu

Një nga avantazhet më të mëdha të prodhuesve të kafesë franceze është kafeja e pasur dhe me trup të plotë që prodhojnë. Për shkak se llumi i kafesë zhytet në ujë për disa minuta, nxirret më shumë shije dhe vajra, duke rezultuar në një filxhan kafeje më të fortë dhe më të fortë. Për më tepër, prodhuesit e kafesë me shtypje franceze janë bërë zakonisht nga qelqi ose çelik inox, duke i bërë ato një opsion më miqësor ndaj mjedisit sesa prodhuesit e kafesë me një shërbim të vetëm.

Megjithatë, prodhuesit e kafesë me shtypje franceze mund të jenë pak më të komplikuar për t'u përdorur se llojet e tjera të prodhuesve të kafesë, dhe ata kërkojnë pak praktikë për të marrë teknikën siç duhet. Ata gjithashtu kërkojnë një bluarje të trashë të kokrrave të kafesë, të cilat mund të jenë pak më të vështira për t'u gjetur në disa dyqane ushqimore.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.