status:

Televizorët

Nëse keni vendosur të blini një televizor të ri, ka shumë veçori që duhet të shqyrtoni. Ju duhet t'i shqyrtoni këto karakteristika dhe të përcaktoni televizorin më të përshtatshëm për ju. Ky proces po bëhet sfidë për shumë njerëz. Nëse nuk doni të përballeni me shumë probleme në procesin e kërkimit të televizionit, mund t'i hidhni një sy këtij artikulli.

Pasi të vendosni të blini një televizor, së pari duhet të përcaktoni nevojat tuaja. Nëse i përcaktoni saktë nevojat tuaja, televizori që keni zgjedhur do t'ju japë performancë të plotë për sa i përket çmimit dhe performancës. Zgjedhjet e gabuara që bëni do të nënkuptojnë se paguani për veçoritë që nuk do t'i përdorni. Televizorët më të fundit dalin në pah me veçori të ndryshme si funksioni 3D dhe funksioni i televizorit inteligjent. Televizionet, të cilët ofronin vetëm akses të kufizuar në internet në të kaluarën, kohët e fundit kanë filluar të funksionojnë si një kompjuter me zhvillimin e teknologjisë.

Gjëja e parë që duhet të keni parasysh kur zgjidhni televizorin tuaj është madhësia e ekranit. Nëse madhësia e ekranit është shumë e madhe ose, përkundrazi, është e vogël, do të shkaktojë pakënaqësi. Duke marrë parasysh dimensionet e dhomës që do të përdorni në shtëpinë tuaj, zgjidhni një madhësi ekrani në përputhje me rrethanat. Pasi të përcaktoni madhësinë e ekranit tuaj, ju e ngushtoni pak zonën tuaj të kërkimit.

Çfarë është TV 4k? : Është lloji i televizorit që përfaqëson gjeneratën e ardhshme nga 1080p. 1080p bazohet në linja vertikale. Në TV 4K, megjithatë, këto janë paksa të ndryshme dhe ngjarja këtu përbëhet nga vija horizontale.

Televizor dhe marrës satelitor

Një marrës satelitor vjen si standard në shumicën e televizorëve të rinj të prodhuar kohëve të fundit. Falë marrësit standard satelitor, nuk keni nevojë të lidhni një satelit shtesë. Marrësi standard satelitor ju jep një avantazh të madh për sa i përket hapësirës, si dhe një avantazh të madh për sa i përket imazhit. Nuk ka rrëmujë kabllore në shtëpi. Përveç kësaj, nuk keni pse të merreni me problemet e lidhjes. Duke marrë parasysh pikat që përmendëm, ju mund të zgjidhni televizorin tuaj të ri nga ata me marrës satelitor të integruar.

Televizionet dhe periudha e garancisë

Shumica e prodhuesve të televizorëve si Samsung dhe Philips ofrojnë një mesatare prej 2 vjet garanci. Kjo periudhë garancie ndryshon në varësi të variablave si marka dhe modeli i televizorit. Gjëja më e rëndësishme që duhet marrë parasysh pas blerjes së një televizori është instalimi.

Syze televizori 3D

Nëse keni vendosur që televizori juaj i ri të jetë 3D, duhet t'i kushtoni vëmendje pjesës së syzeve. Ndërsa disa prodhues të televizorëve 3D ofrojnë syze 3D së bashku me televizorin, disa nuk e bëjnë këtë.

TV Android

Televizorët Android, të cilët mund t'i përshkruajmë si lëvizjen e fundit të teknologjisë, ju lejojnë të kryeni operacione në televizorin tuaj që mund t'i bëni në pajisje të stilit tablet. Falë televizorit tuaj Android, mund të shkarkoni aplikacione të ndryshme nga Google Play dhe të luani lojëra. Televizorët Android janë ende pak më të shtrenjtë se televizorët e zakonshëm. Nëse ju pëlqen të ndiqni teknologjinë nga afër, një televizor i ri Android do të jetë zgjedhja më e mirë dhe argëtuese për ju.

Teknologjia Ambilight

Kjo teknologji e re, e cila është në disa nga televizorët e rinj, ju lejon të harroni përvojat e zakonshme televizive dhe të keni një përvojë ndryshe. Dritat LED në pjesën e pasme të televizorit ndryshojnë me ngjyrën e imazhit. Si rezultat i këtyre ndryshimeve, do të mund të përjetoni serialet ose filmat që shikoni në shtëpi. Filmat që shikoni në errësirë do të bëhen edhe më mbresëlënës. Ndryshe nga zakonisht, mund të keni një përvojë të plotë televizive me imazhe më reale. Nëse mendoni se diversiteti është po aq i rëndësishëm për mua sa teknologjia, mund të filloni të shikoni televizorët me teknologjinë Ambilight.

Si rezultat, ju duhet të bëni një përzgjedhje televizive duke marrë parasysh pajisjet që përmendëm. Zgjedhja që do të bëni do të jetë drejtpërdrejt proporcionale me buxhetin tuaj. Nëse jeni të gatshëm të shpenzoni më shumë, atëherë, mund të rritni veçoritë që dëshironi ju.

Si mund të zgjidhni madhësinë e ekranit kur blini një televizor?

Aktualisht, madhësitë e ekranit të televizorëve variojnë nga 14 inç në 100 inç. Nëse e shikojmë në bazë të centimetrave, ajo është midis 34-254 cm. Ju mund të vendosni lehtësisht madhësinë e ekranit të televizorit që do të blini sipas gjerësisë së dhomës tuaj dhe shijeve tuaja.

Cilat janë llojet e paneleve televizive?

Me zhvillimin dhe përparimin e teknologjisë, u prodhuan edhe lloje të ndryshme panelesh. Aktualisht, ekzistojnë teknologji të paneleve si LED, OLED, LCD dhe Curved.

Lloji i panelit të quajtur LED mund të japë imazhe shumë të ndritshme dhe të gjalla. Siç sugjeron emri, ai e siguron këtë me dritat LED brenda. Mund të thuhet se cilësia e imazhit dhe ngjyrave janë shumë më të mira se ekranet LCD. Televizorët LED kanë një dizajn shumë më të hollë se llojet e tjera të paneleve. Përveç kësaj, ato konsumojnë shumë më pak energji se llojet e tjera të paneleve dhe shkaktojnë më pak probleme me ngrohjen gjatë përdorimit.

Cilësia e imazhit në ekranet LCD nuk mund të jetë aq e lartë sa ekranet LED. Kjo sepse ndriçimi bëhet me fluoreshente në vend të dritave LED. Televizorët me këto panele shkaktojnë më shumë probleme me ngrohjen sesa televizorët e tjerë. Shpenzimi i energjisë është gjithashtu pak më i lartë.

Televizorët OLED kanë një teknologji paksa të ndryshme nga televizorët LED dhe LCD. Panele të tilla kanë pikselë që gjenerojnë dritën e tyre. Falë kësaj veçorie, ai siguron cilësi të lartë imazhi. Ka një dizajn shumë të hollë dhe konsumon më pak energji. Megjithatë, ekranet OLED nuk mund të ofrojnë gjallërinë dhe cilësinë e imazhit të ofruar nga panelet LED. Shkëlqimi i ekranit është më i ulët se ekranet LED.

Televizorët e lakuar dallohen nga forma dhe dizajni i tyre. Falë këtij dizajni të lakuar, krijon ndjesinë e shikimit në një ekran më të madh se sa është. Ofron një përvojë më të thellë shikimi në krahasim me televizorët e tjerë.

Cilat janë veçoritë e tjera që mund të merrni parasysh kur blini një televizor?

Kur do të blini një televizor, ka shumë veçori teknike për t'u marrë parasysh, përveç madhësisë së ekranit dhe llojit të panelit. Para së gjithash, duhet të kontrolloni cilësinë e zërit të televizorit që po mendoni. Disa televizorë nuk mund të arrijnë volumin e dëshiruar për shkak të altoparlantëve të tyre të dobët.

Televizorët, të cilët filluan të funksionojnë si kompjuterë, tani mund të lidhen me internetin. Falë kësaj veçorie, ju mund të shikoni filma, të dëgjoni muzikë dhe të shfletoni internetin duke lidhur televizorin tuaj me internetin. Nëse jeni duke kërkuar për një televizor me këtë veçori, mund të kontrolloni veçoritë e televizorëve që ju pëlqejnë dhe të zbuloni nëse televizori mund të hyjë në internet.

Përvojë më reale e zërit se kurrë

Duke ngritur shiritin për përvojat e tingullit të televizorit, modelet e televizorëve LED përdorin softuer të bazuar në inteligjencën artificiale për të përshtatur lëvizjen e zërit me lëvizjen në ekran. Sistemet e amplifikatorit aktiv të zërit monitorojnë në çast mjedisin e zërit dhe bëjnë rregullimet e nevojshme për të krijuar një tingull më realist dhe tredimensional. Për të ofruar një përvojë të ngjashme me atë në kinematë, inxhinierët e përmirësimit të zërit zhvilluan teknologji të veçanta në të cilat tingulli ndjek lëvizjen në ekran nga altoparlantët e integruar në televizor.

Falë këtyre teknologjive, tingulli i një videoje dhe veprimi i tij në ekran ndiqet në kohë reale. Teknologjia e monitorimit të zërit, e cila është gjithashtu e ndjeshme ndaj zhurmave të jashtme, rrit volumin e tingujve në video nëse tingujt përreth janë shumë të lartë, duke përgatitur një përvojë të përsosur. Sensorët e zërit në televizorët LED mbledhin tinguj nga përmbajtja video në ekran dhe mjediset përreth. Teknologjia e AI-së krahason më pas nivelet e volumit të këtyre dy llojeve të audios dhe në mënyrë selektive e përforcon volumin e televizorit nëse zbulohet se audioja e jashtme është në një nivel më të lartë se përmbajtja video televizive. Teknologjia AI jo vetëm që rrit volumin e televizorit kur ai njeh një mjedis më të zhurmshëm, por përdor gjithashtu AI për të mbajtur të qëndrueshme efektin e zërit dhe nivelet e zërit të sfondit. Një nga elementët kryesorë në arritjen e tingullit realist gjatë riprodhimit të përmbajtjes video në televizorët LED është tre dimensione që mbulojnë karakteristikat audio horizontale dhe vertikale. Teknologjitë audio të mbështetura nga inteligjenca artificiale që menaxhojnë në mënyrë harmonike riprodhimin e zërit duke përdorur altoparlantë me karakteristika të ndryshme është një teknologji që përputhet me vlerat e paracaktuara të riprodhimit të audios dhe ndan informacionin e nevojshëm midis televizorit dhe shiritit të zërit kur lidhet. Këto risi teknologjike ofrojnë një përvojë superiore audio. Teknologjia e fundit shpërndan pa probleme tingullin në mjedis me një algoritëm që e ndan dhe e harmonizon atë midis altoparlantëve dhe shiritit të zërit të televizorit LED. Teknologjitë audio të mbështetura nga inteligjenca artificiale që menaxhojnë në mënyrë harmonike riprodhimin e zërit duke përdorur altoparlantë me karakteristika të ndryshme është një teknologji që përputhet me vlerat e paracaktuara të riprodhimit të audios dhe ndan informacionin e nevojshëm midis televizorit dhe shiritit të zërit kur lidhet. Këto risi teknologjike ofrojnë një përvojë superiore audio. Teknologjitë audio të mbështetura nga inteligjenca artificiale që menaxhojnë në mënyrë harmonike riprodhimin e zërit duke përdorur altoparlantë me karakteristika të ndryshme është një teknologji që përputhet me vlerat e paracaktuara të riprodhimit të audios dhe ndan informacionin e nevojshëm midis televizorit dhe shiritit të zërit kur lidhet. Këto risi teknologjike ofrojnë një përvojë superiore audio.

Një përvojë vizuale e personalizuar

Duke përfshirë shumë veçori të ndryshme dhe detaje teknologjike, televizorët LED përfshijnë të gjitha veçoritë e nevojshme për të ofruar një përvojë unike shikimi. Televizorët, të cilët mund të ofrojnë 1 miliard tone të ndryshme ngjyrash të gjalla dhe të ndezura për perceptimin njerëzor, ju lejojnë të zotëroni edhe dallimet e shkëlqyera midis hijeve dhe të merrni një përvojë imazhi të gjallë. Rrit drejtpërdrejt vlerat e kontrastit të thellësisë dhe cilësinë e imazhit, veçanërisht në të zezë. Televizorët LED rezultojnë në imazhe jashtëzakonisht të detajuara me vlera kontrasti të errët që optimizohen individualisht në çdo kornizë imazhi.

Modelet e televizorëve, të cilët shquhen me pajisjet e tyre teknologjike dhe strukturat ergonomike, i japin harmoni ambienteve tuaj me opsione përmasash të ndryshme, nga modelet e vogla deri tek ato gjigante. Bota e televizionit po zhvillohet dhe përparon dita-ditës në varësi të inovacionit teknologjik. Shumë marka globale që prodhojnë produkte teknologjike në mbarë botën ofrojnë modele të teknologjisë më të fundit të televizorëve LED për entuziastët e teknologjisë në mënyrë që të bëjnë përvojën e përdoruesit më të përsosur. Modelet e TV me aktivizim LED premtojnë një përvojë unike si me pajisjet video ashtu edhe me audio. Televizorët e klasit A të kursimit të energjisë ofrojnë efikasitet dhe kursim.

Pse duhet të zgjedh televizorin LED?

Televizorët LED përfaqësojnë nivelin më të lartë të teknologjisë televizive në cilësinë e imazhit. Përveç kësaj, ato ofrojnë një pamje estetike dhe moderne me strukturat e tyre të holla. Televizorët LED kanë një performancë që tejkalon modelet e tjera të televizorit për sa i përket efikasitetit të energjisë.

Çfarë duhet t'i kushtoj vëmendje kur zgjedh një TV LED?

Një aspekt i spikatur në televizorët LED është raporti i kontrastit. Produktet me një raport të lartë kontrasti ofrojnë një imazh jashtëzakonisht të gjallë. Përveç kësaj, zgjedhja e një televizori LED me veçori HD do të thotë që pritshmëritë do të përmbushen për sa i përket imazhit. 

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.