Blej tani

status:

Tastiera për lojëra

Kur lojtarët hyjnë në kompjuter, ata bëhen heronj të botave të ndryshme dhe secili ka pajisjet e veta unike.
Tastierat e lojtarëve, kanë një ndikim të madh në performancën e lojës. Ju mund të rrisni kënaqësinë, të kënaqeni sa më shumë me lojëra, duke zgjedhur modelet e përshtatshme të tastierave për llojet e lojërave të preferuara. Tastierat e lojërave u ofrohen lojtarëve në lloje të ndryshme dhe sipas preferencave personale. Tastierat ndahen në bazë të llojeve të çelësave; Ekzistojnë dy lloje të kapakëve të çelësave, mekanikë dhe gomë. Struktura e shtypjes dhe zbulimit ndryshon në të dy llojet e tastierës. Është e mundur të zgjidhni një tastierë të mirë lojërash duke mësuar bazat e terminologjisë së tastierës. KRO (Ky Roll Over) i referohet numrit të tasteve që mund të shtypen njëkohësisht.

Ky numër është relativisht më i vogël për tastierat prej gome sesa për tastierat mekanike. KRO e lartë del në pah në varësi të çelësave të përdorur gjatë lojës. Nga ana tjetër, tastierat pa çelës janë tastiera që nuk kanë tastet e zakonshme numerike në të djathtë të saj. Preferenca e tastierës duhet të bëhet sipas zakoneve të përdorimit dhe sekuencës së çelësave që nevojiten në lojë.
Çelësat e gomës, të përdorur në tastierat mekanike mund të ndryshojnë gjithashtu në varësi të kohës së shtypjes, perceptimit dhe përdorimit. Sekuencat e tasteve të përgjithshme dhe të butonave të simboleve në pjesën e sipërme të tastierës ndryshojnë në tastierat turke Q dhe angleze Q. Në disa lojëra është e dobishme të përdorni një tastierë angleze Q.

Çfarë është një tastierë lojërash?

Tastierat mekanike preferohen nga koduesit, lojtarët dhe shumë njerëz që e përdorin intensivisht tastierën sepse janë më të qëndrueshme ndaj përdorimit të rëndë.

Tastierat mekanike, të njohura si tastierat e lojërave, kanë çelësa mekanik të vendosur në mënyrë të pavarur nën çdo çelës. Çdo çelës ofron një veçori të tingujve të ndryshëm. Për këtë arsye preferohen tastierat me çelësa të ndryshëm sipas zonës së përdorimit.

Tastierat me çelës mekanik të zi kanë çelësa më të lartë se tastierat e tjera, dhe shkalla e goditjeve të rreme apo false të tastierave është shumë më e vogël. Tastierat me çelës mekanik të kuq janë tastiera që reagojnë me më pak shtypje në krahasim me çelësat e zinj dhe këta çelësa preferohen shumë nga lojtarët.

Nëse keni nevojë për një tastierë mekanike, por nuk dëshironi një zë të lartë tastiere, ato kafe preferohen sepse reagojnë lehtë me anë të prekjes dhe nuk bëjnë shumë zhurmë. Shumë çelësa mekanik, të emërtuar si, jeshil, transparent, blu, i bardhë, ofrojnë zgjidhje për nevojat e përdoruesve. Tastierat e lojërave në përgjithësi preferohen me tela për performancën maksimale të shpejtësisë së lidhjes.

Megjithatë, me zhvillimet e reja teknologjike, modelet e lidhjes me valë ofrojnë gjithashtu performancë të lartë. Ekzistojnë modele të tastierës hyrëse me tel, me valë, USB ose PS2. Lloji i hyrjes zgjidhet sipas harduerit ose laptopit, por gjithashtu edhe sipas preferencës së lidhjes së përdoruesit.

Cilat janë përparësitë e përdorimit të tastierës për lojëra?

Tastierat e lojërave janë zgjedhje shumë e përshtatshme për shkak të përdorimit të tyre afatgjatë. Tastierat mekanike të tasteve janë të favorshme për shkak të densitetit të kombinimeve të tasteve të përdorura gjatë lojës. Tastierat me bazë gome kanë cilësinë më të lartë të materialit, ndërsa ato me çelësa mekanik shquhen për jetëgjatësi.

Një kërkesë tjetër e përdorimit të një kombinimi të tasteve, është që tastiera që përdoret ta ketë mundësinë që të zbulojë më shumë se një çelës në të njëjtën kohë. Ndërsa një tastierë mesatare mund të zbulojë deri në 6 kombinime të tasteve, ky numër mund të shkojë deri në numra shumë më të lartë në tastierat e lojërave. Sidomos lojtarët që preferojnë të luajnë lojëra RPG duhet të preferojnë tastierat mekanike sepse përdorin kombinime të shumta.

Modelet me çelës të lartë ofrojnë komoditet të madh për lojtarët FPS dhe RTS.Meqenëse ka nevoja të ndryshme për secilën lojë, pullat e këmbyeshme në tastierat e lojtarëve i lejojnë lojtarët të dallojnë kombinimet e tasteve që përdorin. Tastet më të përdorura Ë - A - S - D mund të zëvendësohen me çelësa të veshur posaçërisht dhe efekti i prekjes ose i shtypjes mund të diferencohet. Në disa tastiera, kombinimet e tasteve mund të rregullohen me ngjyra të ndryshme, ato mund të ndriçohen, duke ofruar kështu komoditet për përdorim gjatë lojës.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.