Blej tani

status:

Përparësitë e kompjuterëve për gaming

Kompjuterët për gaming kanë avantazhe të ndryshme, duke përfshirë aftësinë për të personalizuar kompjuterin tuaj, pamje më të mprehta dhe më të gjalla, saktësi superiore me pajisjet periferike dhe aftësi më të madhe për të modifikuar lojërat.

Ju mund të personalizoni harduerin e kompjuterit

Duke ndërtuar kompjuterin tuaj të lojërave, ju mund të zgjidhni se ku, kur dhe sa dëshironi të investoni në kompjuterin tuaj. Disa lojtarë investojnë në mirëmbajtjen e një kompjuteri shumë të nivelit të lartë, duke preferuar të ekzekutojnë versionet më të reja të lojërave në cilësimet më të larta të mundshme. Të tjerët zgjedhin të investojnë në një PC për gaming me çmim më të arsyeshëm buxhetor, dhe të integrojnë veçori vetëm kur kërkohet.

Tre komponentët që gamer-ët zakonisht investojnë dhe përmirësojnë më shpesh përfshijnë:

Njësia e përpunimit grafik (GPU), ose kartë grafike e cila i kthen të dhënat në sinjale të cilat dërgohen në monitor. Këto të dhëna më pas krijojnë imazhet ose videon që shihni në ekran.

Memoria (RAM), vendi ku informacioni i lojës ruhet për t'u ngarkuar ose marrë shpejt. Këtu lojtarët marrin parasysh se sa RAM mund të kenë nevojë, frekuencën në të cilën mund të transferohen të dhënat dhe shpejtësinë e gjenerimit të atij informacioni. Lojërat moderne në përgjithësi kërkojnë 4 GB ose 8 GB si minimumi RAM, lojërat më të reja tani kërkojnë 16 GB dhe 32 GB, gjë që ndihmon në sigurimin e përvojës më të mirë të lojës. Çfarë duhet të dini më shumë rreth memories për kompjuterin tuaj të lojërave? Gjeni memorien më të mirë të lojrave për kompjuterin tuaj të gaming në foleja.

Hard drive ose Solid State Drive (SSD) është vendi ku informacioni i lojës, të dhënat, programet dhe aplikacionet e tjera ruhen në kompjuter përgjithmonë dhe merren kur kërkohet. Shumica e lojtarëve të kompjuterave preferojnë një disk në gjendje solide, pasi siguron shpejtësi më të madhe, qëndrueshmëri afatgjatë dhe redukton konsumin e energjisë kur krahasohet me një hard disk.

Lojëra kompjuterike

Përdorimi i lojërave kompjuterike është mjet mësimor, që lidhet me zgjidhjen e problemeve, bashkëpunimin dhe ndërveprueshmërinë, adresimin e çështjeve të të mësuarit njohës dhe afektiv, dhe motivimin për të mësuar. Lojërat kompjuterike janë të lidhura me përvetësimin e njohurive kompjuterike, përmirësimin e aftësive njohëse dhe të vëmendjes dhe zhvillimin e qëndrimeve pozitive ndaj teknologjisë. Gjithashtu vihen në dukje kufizimi i futjes së lojërave në arsim dhe disavantazhet e tyre.

Përfitimet e video lojërave me kompjuter për fëmijë dhe të rriturit përfshijnë, stimulim të shëndetshëm të trurit, zhvillim të aftësive për zgjidhjen e problemeve dhe lehtësim të stresit.

Loja është me të vërtetë një stërvitje për mendjen e maskuar si argëtim. Lojtarët kanë aftësi më të mira sociale.

Hulumtimet zbuluan që fëmijët që luanin më shumë videolojëra kishin më shumë gjasa të kishin aftësi të mira sociale, të performonin më mirë në aspektin akademik dhe të kishin ndërtuar marrëdhënie më të mira me studentët e tjerë për shkak të komponentit social dhe bashkëpunues të disa llojeve të lojërave.

Lojërat mund t'ju mësojnë të jeni një zgjidhës më i mirë i problemeve

Lojërat e botës së hapur, të bazuara në misione dhe me shumë nivele janë krijuar si enigma komplekse që kërkojnë disa orë për t'u zgjidhur. Një studim, tregoi se fëmijët që luanin lojëra të bazuara në strategji treguan një përmirësim në aftësitë e zgjidhjes së problemeve, dhe kështu prireshin të merrnin nota më të mira në shkollë.

Video lojërat mund të përmirësojnë shikimin tuaj

Për sa kohë që jeni duke i ngulur sytë në ekran për 10 orë rresht dhe uleni dy metra larg, luajtja e videolojërave në fakt mund të përmirësojë shikimin. Në një studim, 10 studentë meshkuj që nuk ishin lojtarë u trajnuan për 30 orë në lojëra aksioni dhe më pas u testuan kundër 10 lojtarëve që nuk ishin lojtarë. 

Nxënësit që luanin ishin në gjendje të shihnin objektet më qartë në hapësira të rrëmujshme për shkak të përmirësimit të zgjidhjes hapësinore. Ata ishin në gjendje të stërvitnin trurin e tyre për të parë detaje më të vogla, sepse në çdo lojë, ato detaje dilnin. 

Video lojërat mund të kenë përfitime në shëndetin mendor

Studimet kanë treguar se disa video lojëra mund të rrisin disponimin dhe të përmirësojnë ritmet e zemrës - një shenjë se ato gjithashtu mund të ndihmojnë në lehtësimin e stresit. Korrelacioni jo shkakësia, midis videolojërave dhe stresit është reflektuar në studime të shumta dhe kjo është arsyeja pse videolojërat janë përdorur në terapi për më shumë se një dekadë. 

Ata janë një mënyrë argëtuese për t'u mashtruar për të mësuar

Ka video lojëra pothuajse për gjithçka. Që herët, zhvilluesit e kuptuan se videolojërat mund të përdoren për të përmirësuar aftësitë e leximit dhe matematikës. Sot, ka lojëra që përfshijnë edhe historinë botërore, gatimin, politikën, kiminë, arkitekturën dhe tema të tjera që mund të mos jenë ekspozuar në shkollë.

Sipas shumë hulumtimeve shkencore lojërat kompjuterike kishin një vlerë të konsiderueshme edukative dhe mund të ishin jashtëzakonisht të dobishme nëse ato bëhen pjesë e kurrikulës shkollore. Ka lojëra të ndryshme kompjuterike që krijojnë kontekst në të cilin nxënësit mund të zhvillojnë aftësi të rëndësishme.

Përdorimi i lojërave kompjuterike në kontekste arsimore inkurajon proceset e të mësuarit aktiv, kritik, autonom dhe me pjesëmarrje, duke i angazhuar studentët në forma aktive të përvetësimit të njohurive dhe aftësive. 

Qëllimi i kompjuterikëve për gaming është jo vetëm për argëtim; ato mund të kombinojnë faktorin lozonjar me avantazhet pedagogjike, duke nxitur ndryshime në aspektin e aftësive njohëse, të sjelljes dhe psikomotorike tek përdoruesit e tij.

Përdorimi i lojërave kompjuterike si mjete mësimore, që lidhen me zgjidhjen e problemeve, bashkëpunimin dhe ndërveprueshmërinë, adresimin e çështjeve të të mësuarit njohës dhe afektiv, dhe motivimin për të mësuar. 

Autori shtjellon se si lojërat kompjuterike janë të lidhura me përvetësimin e njohurive kompjuterike, përmirësimin e aftësive njohëse dhe të vëmendjes dhe zhvillimin e qëndrimeve pozitive ndaj teknologjisë. Gjithashtu vihen në dukje kufizimi i futjes së lojërave në arsim dhe disavantazhet e tyre.

Përdorimi i kompjuterit për gaming si mjet mësimore, që lidhen me zgjidhjen e problemeve, aftësitë e shekullit të 21-të, integrimin e të nxënit dhe vlerësimin, bashkëpunimin dhe ndërveprueshmërinë, adresimin e çështjeve të të mësuarit njohës dhe afektiv, dhe motivimin për të mësuar. 

Lojërat kompjuterike janë të lidhura me përvetësimin e njohurive kompjuterike, përmirësimin e aftësive njohëse dhe të vëmendjes dhe zhvillimin e qëndrimeve pozitive ndaj teknologjisë. Gjithashtu vihen në dukje kufizimi i futjes së lojërave në arsim dhe disavantazhet e tyre.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.