Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Smart phone

Një smartphone është një pajisje kompjuterike portative që kombinon telefonin celular dhe funksionet kompjuterike në një njësi. Ata dallohen nga telefonat me veçori nga aftësitë e tyre më të forta harduerike dhe sistemet e gjera operative celulare, të cilat lehtësojnë softuerin më të gjerë, internetin (duke përfshirë shfletimin në web përmes brezit të gjerë celular) dhe funksionalitetin multimedial (duke përfshirë muzikën, videon, kamerat dhe lojërat), krahas telefonit bazë, funksione të tilla si thirrjet zanore dhe mesazhet me tekst. Celulari i mençur zakonisht përmbanë një numër çipash të qarkut të integruar (IC) metal-oksid-gjysmëpërçues (MOS), përfshijnë sensorë të ndryshëm që mund të shfrytëzohen nga softuer të përfshirë paraprakisht dhe të palëve të treta (si magnetometër, sensorë afërsie, barometër, xhiroskop, akselerometri dhe më shumë), dhe mbështet protokollet e komunikimit me valë (si Bluetooth, Wi-Fi ose navigimi satelitor).

Cilat janë cilësitë e një smart phone të mirë?

Procesori: është truri i celularit tuaj. Ai dikton të gjitha aktivitetet e celularit tuaj duke përfshirë lojërat, fotografinë, ruajtjen, komunikimin dhe shfletimin në ueb. Sa më i mirë të jetë procesori, aq më shumë ngarkesë mund të përballojë celulari i juaj. 
Pa një procesor të fortë (të quajtur ndryshe chipset ose SoC), veprimet që mund të kryeni në celularin tuaj do të jenë të kufizuara. Cili procesor është i duhuri për ju varet shumë nga përdorimi juaj.

Të paktën 6 GB RAM: Ndryshe nga ROM, e cila është ruajtja kryesore e celularit tuaj, RAM përdoret për memorie afatshkurtër. Sa më shumë RAM të keni, aq më e lehtë do të jetë të kryeni shumë detyra në pajisjen tuaj. Kjo është e dobishme sepse më shumë aplikacione mund të vazhdojnë të funksionojnë në sfond pa u mbyllur, kështu që nuk do të ngarkohen nga e para sa herë që i rihapni, duke kursyer kohë.

Një sistem i optimizuar i kamerës: Fotografia në smart phone po bëhet gjithnjë e më shumë llogaritëse. Megjithëse hardueri ka rëndësi, nuk është aq i rëndësishëm sa dikur. Pothuajse të gjithë celularët sot kanë një pajisje të mirë të kamerës, por është trajtimi i softuerit që bën diferencën.
Disa celularë priren të ekzagjerojnë ngjyrën dhe mprehtësinë, ndërsa të tjerë zgjedhin një pamje më realiste. Disa janë të shkëlqyera në fotografimin në dritë të ulët, por bëjnë video të këqija, ndërsa të tjerë krijojnë kryevepra kinematografike, por nuk kanë filtra argëtues dhe veçori shtesë. Kjo varet nga ju se sa e rëndësishme është fotografia per ju dhe se cilin smart phone keni vendosur ta blini.

Ekrani: Madhësia dhe rezolucioni i ekranit varet nga mënyra se si e përdorni celularin. Nëse shpesh transmetoni video, modifikoni foto ose video, ose shkarkoni dhe shikoni filma, atëherë një ekran i telefonit inteligjent që varion nga 5,5 inç në 6 inç, me rezolucion të plotë HD ose QHD duhet të jetë mjaft i mirë për ju.
Çdo gjë më e madhe se një ekran 7 inç jo vetëm që e bën celularin ekstra të rëndë, por edhe të vështirë për tu mbajtur. Nëse jeni përdorues i rregullt dhe e përdorni kryesisht celularin e mençur për të kontrolluar emailet, për të biseduar dhe për të shfletuar aplikacionet e mediave sociale, atëherë çdo gjë nga 5 inç në 5,5 inç HD ose aparate me ekran të plotë HD është e përsosur.

Bateria: Përdorimi i baterisë ndryshon nga përdoruesi në përdorues në varësi të mënyrës se si ai/ajo e përdor celularin e mençur. Nëse jeni përdorues i rëndë dhe punoni me aplikacione, luani lojëra, transmetoni video dhe më shumë, atëherë zgjidhni një smart phone me bateri të paktën 3500 mAh ose më lart. Nëse jeni përdorues mesatar ose i lehtë, një celular me bateri 3000 mAh do të ishte mjaft i mirë për të punuar për një ditë të plotë.

Cilat janë çmimet e smart phone-ëve?

Për të blerë një smart phone, fillimisht duhet të keni një buxhet të caktuar që keni ndarë për të. Nëse dëshironi një celularë me memorie dhe procesor të lartë dhe një ekran të madh, çmimi i celularit do të rritet. Megjithatë, modeli dhe veçoritë nuk janë çështjet e vetme që ndikojnë në çmimin e një celulari. Brendi dhe pajisja e jashtm gjithashtu ndikonë në çmimin e tij.

Midis opsioneve, mund të ketë edhe modele që kanë karakteristika të njëjta ose të ngjashme, por mund të shihni boshllëqe çmimesh midis tyre. Kjo për shkak se çmimi ndryshon për sa i përket brendit apo pamjes së celularit. Nëse prioriteti juaj është të keni veçori të mira të celularit, mund të mos merakoseni shumë për brendin ose pamjen.

Cila është rëndësia e komenteve të përdoruesve të celularit?

Komentet e përdoruesve janë më të rëndësishme se promovimet. Fakti që njerëzit e vërtetë kanë një mendim duke përjetuar produktin krijon një ndjenjë besimi. Për të marrë informacionin më të saktë, është e dobishme të lexoni dhe shqyrtoni me kujdes komentet në internet. Leximi i komenteve të njerëzve që kanë provuar modelet e laptopit që keni zgjedhur do t'ju japë informacionin më të qartë.

Cilat janë brendet më të njohura të smart phone?

Së bashku, tregu global i dërgesave të smartfonëve të Samsung dhe Apple ndajnë gjithsej 37%, që do të thotë se gati një e treta e të gjithë celularëve të mençur të dërguar në tremujorin e dytë 2022 janë prodhuar nga këto dy kompani.

E treta në këtë listë të kompanive kryesore të celularëve të mençur (sipas dërgesës) është Xiaomi, e cila dërgoi 39.5 milionë pajisje në tremujorin e dytë 2022. Kjo përfaqëson një rënie të jashtëzakonshme prej 24.8% nga viti në vit dhe është tremujori me sasinë e dytë më të ulët të celularëve të mençur të dorëzuar në të paktën dy vjet, pas 39 milionëve të regjistruar në TM1 2022.

Rastësisht, vetëm vitin e kaluar, kompania raportoi rritje rekord të të ardhurave prej 64% në tremujorin e dytë të vitit të kaluar, gjatë të cilit ia kaloi Apple-it për t'u bërë prodhuesi i dytë më i madh i smartfonëve.

Brendi i katërt më e njohur e telefonave është Oppo, me 28.2 milionë dërgesa në tremujorin e dytë 2022. Kjo shënon një rënie vjetore prej 16.1%, një rënie e ndjeshme nga shifrat e vitit të kaluar. Në përfundim të listës së markave kryesore të smartfonëve është Vivo, e cila dërgoi 25.5 milionë pajisje, një rritje vjetore prej 21.5%.

Nga pesë markat më të njohura të telefonave, katër janë nga Azia, veçanërisht Kina dhe Koreja e Jugut. Apple është e vetmja markë jo-aziatike që hyn në listë.