Blej tani

status:

Aksesorë Celulari

Aksesorët e celularit i referohen çdo hardueri që nuk përfshihet në funksionimin e një smartphone celular nga prodhuesi. Këta aksesorë përfshijnë kuti mbrojtëse, kabllo USB, kufje, kabllo të dhënash, kufje Bluetooth, mbrojtëse ekrani, karikues celularë, etj. Tregu i aksesorëve të celularëve ofron mundësi të jashtëzakonshme për prodhuesit për shkak të numrit të madh të përdoruesve të pajisjeve celulare dhe rritjes së konsiderueshme në adoptimin e celularëve të mençur dhe tabletëve. Tregu global i aksesorëve të celularëve fokusohet në gjashtë rajone, përkatësisht Amerikën e Veriut, Amerikën Latine, Evropën, Azinë Paqësor, Lindjen e Mesme dhe Afrikën.

Cili është qëllimi i këllëfit të celularit?

Epo, përgjigja për këtë pyetje është se këllëfët për celularë janë të rëndësishme, veçanërisht nëse dëshironi të mbroni celularin tuaj nga të gjitha llojet e dëmtimeve dhe gërvishtjeve. Aty ku po shpenzoni qindra euro për të blerë një smartphone të ri, shpenzimi i disa më shumë nuk do të dëmtojë dhe nuk është se mbulesat e smartfonëve janë të padobishme, ato kanë përfitime të ndryshme.

#1 Mbrojtje përfundimtare
Të gjithë kemi pasur ato ditë kur asgjë nuk shkon siç duhet dhe pavarësisht se çfarë bëni, asgjë nuk duket se funksionon ashtu siç dëshironi dhe kjo përfshin edhe duart tuaja. Kur jeni të stresuar, atëherë celulari juaj mund të bjerë lehtësisht nga dora në trotuarin e betonit, i shtrirë atje me xhamin e përparmë ose të pasmë të thyer. Këtu janë të dobishme këllëfet e smartfonëve dhe kur celulari ju bie aksidentalisht nga dora, do të jeni të sigurt se nuk do të dëmtohet.

Një mbulesë telefoni është njësoj si një shtëpi për një telefon celular. Ashtu si një shtëpi i mbron njerëzit nga të gjitha llojet e dëmtimeve dhe papastërtive, një mbulesë telefoni bën të njëjtën gjë. Ai mbron të gjithë trupin e celularit nga dëmtimet e jashtme dhe gjithashtu e mbron atë nga të gjitha llojet e gërvishtjeve ose gërvishtjeve që mund të futen në trupin e tij. Edhe nëse ju bie telefoni aksidentalisht, këllëfi/mbështjellësi i celularit mund të thithë goditjen dhe të mbrojë telefonin tuaj nga dëmtimi i rëndë.

#2 Elegancë
Shumica e njerëzve paraqesin argumentin se nuk duan të mbulojnë pamjen dhe bukurinë e pajisjes së tyre, prandaj nuk përdorin një këllëf/mbështjellës celular. Megjithatë, ky është një koncept krejtësisht i gabuar. Tani ka në dispozicion të gjitha llojet e mbështjllësve celulare, të cilat jo vetëm që ofrojnë mbrojtje maksimale për telefonin tuaj celular, por edhe përmirësojnë bukurinë e tij. Ekzistojnë këllëfë të lëmuar prej silikoni me qoshe të lakuar që e bëjnë celularin tuaj të duket edhe më mirë dhe nëse dëshironi, mund të merrni edhe një këllëf të personalizuar për celularin tuaj për të marrë mbrojtjen maksimale dhe pamjen që dëshironi.

Njerëzit që zotërojnë pajisje të shtrenjta si iPhone 12 Pro dhe iPhone 11 më të fundit thonë se vendosja e një këllëfi do të fshehë bukurinë e celularit të tyre të ri, por tani ka mbulesë shumë elegante për iPhone 12 Pro dhe iPhone 11 Cover. në treg që rrit bukurinë e pajisjeve duke ofruar gjithashtu mbrojtje maksimale,

#3 Çmim të përballushëm
Në ditët e sotme, telefonat tanë celularë janë shumë më tepër se vetëm një pajisje dhe nuk përdoren vetëm për telefonata, por edhe për qëllime të ndryshme. Celularët e mençur në ditët e sotme vijnë me ekrane xhami dhe lente të shumta kamerash dhe janë më shumë se pajisje të zakonshme, ato vijnë me një çmim mjaft të lartë dhe nëse keni shpenzuar kaq shumë për blerjen e pajisjes, atëherë pse jo pak më shumë për të mbroj. Shumica e kutive të celularëve në treg janë të disponueshme me çmime jo shumë të larta që ofrojnë mbrojtje të plotë të pajisjes.

Mbrojtes i ekranit

Jo të gjithë mbrojtësit e ekranit janë bërë të barabartë. Disa ndihen si një ngjitës dhe përdorin plastikë, e cila është e mirë në një majë, por nuk do të bëjë shumë në rast të një rënieje më serioze. Në vend të kësaj, kërkoni xhami të kalitur me një shkallë fortësie të lartë që nuk ndahet kur komprometohet. Mbrojtësi i ekranit që instaloni në celularin tuaj duhet të thyhet në një pjesë të fortë, si një rrjetë merimangash, nëse dëmtohet nga një rënie, ndërkohë që ende parandalon që ekrani juaj aktual të zhvillojë vetë ndonjë dëmtim. Jo vetëm kaq, por kushtojini vëmendje prerjeve në mbrojtësin tuaj të ekranit për t'u siguruar që ai të mos mbulojë ndonjë vrimë të mikrofonit, kamera selfie ose veçori të tjera të ngjashme që disa telefona priren të kenë të ngulitura në ekranet e tyre.

Një karikues i shpejtë dhe një kabllo efikase

Nuk ka asgjë më të keqe se sa të ulesh dhe të presësh që telefoni të mbushet mjaftueshëm për të besuar se mund të zgjasë gjatë gjithë ditës. Për më tepër, shumë telefona kryesorë – duke përfshirë iPhone-ët më të rinj dhe Samsung Galaxy – nuk përfshijnë një karikues në kuti. Nëse jeni të lodhur nga përdorimi i kubeve të karikimit të ngadaltë dhe më pak të fuqishëm me pesë vat që rezultojnë në kohë ngarkimi me dhimbje të gjata, investimi në një karikues të shpejtë është mënyra për të bërë.

Një nga përfitimet kryesore të teknologjisë USB-C është shpejtësia shumë më e shpejtë e karikimit, prandaj kjo lloj lidhjeje është standardizuar gjerësisht në celularët e mençur modernë. Sigurisht, duhet të siguroheni që kablloja që përdorni me karikuesin tuaj të shpejtë, i cili zakonisht është i shkëputshëm, të jetë në gjendje të japë më shumë energji në telefonin tuaj. Për më tepër, është më mirë të kontrolloni se çfarë fuqie mbështet telefoni juaj për karikimin e tullave, vetëm për t'u siguruar që po merrni.

Sa janë të rëndësishme aksesorët e celularëve?

Aksesorët e telefonit celular janë po aq të rëndësishëm sa një telefon celular në jetën e përditshme. Shumica prej nesh do ta kishin të vështirë të mbijetonin pa një telefon celular dhe një grup minimal aksesorësh. Qofshin bankë me energji elektrike, kufje apo karikues, këta aksesorë janë të domosdoshëm këto ditë. Siç u tha më lart, aksesorët e telefonave celularë kanë funksione të ndryshme. Disa prej tyre janë të dizajnuara për siguri dhe disa vetëm për pamje. Ka një sërë kompanish në treg që prodhojnë aksesorë celularësh.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.