Blej tani

status:

Biçikletë

Një biçikletë është një mënyrë e thjeshtë por elegante e transportit që ekziston për më shumë se një shekull. Dizajni bazë përbëhet nga dy rrota, një kornizë, pedale, një ndenjëse dhe timon. Biçikletat nuk janë vetëm një mënyrë e përshtatshme për të lëvizur, por ato gjithashtu ofrojnë përfitime të shumta shëndetësore dhe mjedisore. Ngasja e një biçiklete është një formë ushtrimi me ndikim të ulët që mund të përmirësojë shëndetin kardiovaskular dhe të ndihmojë në humbjen e peshës. Është gjithashtu një formë e qëndrueshme transporti që nuk lëshon ndotës ose nuk kontribuon në bllokimin e trafikut.

Shpikja e biçikletës ka pasur një ndikim të thellë në shoqëri. Ajo ka çuar në zhvillimin e teknologjive dhe materialeve të reja, të tilla si goma pneumatike. Biçikleta është përdorur gjithashtu si një mjet për ndryshime sociale, me organizata si Bikes Not Bombs që përdorin biçikleta të ricikluara për të promovuar transport të qëndrueshëm dhe për të ofruar trajnime për punë në komunitetet e paprivilegjuara.

Modelet e biçikletave

Përveç produkteve që apelojnë për qëllime të ndryshme si modelet e palosshme, modelet për fëmijë, BMX-të dhe modelet elektrike, biçikletat malore, të qytetit dhe të rrugës dallohen në përdorim të përgjithshëm. Para se të vendosni se cilën biçikletë do të blini, së pari duhet të përcaktoni se për çfarë do ta përdorni biçikletën. Ata që duan të përdorin më shumë në rrugë dhe pyje të stabilizuara dhe të pastra, preferojnë biçikletat malore, ndërsa ata që duan të shpejtojnë në tokë të sheshtë dhe rrugë të asfaltuara midis qyteteve preferojnë biçikletat rrugore. Biçikletat rrugore quhen gjithashtu biçikleta garash.

 Biçikletat e qytetit, nga ana tjetër, përkufizohen si versione hibride të biçikletave rrugore dhe malore. Biçikletat e palosshme mund të përdoren si një alternativë ndaj biçikletave të qytetit vetëm për qëllime urbane dhe transporti. Modelet e palosshme shpesh preferohen për ata që duan të kombinojnë transportin publik dhe përdorimin urban. Biçikletat elektrike ofrojnë komoditet për ata që nuk duan të shpenzojnë përpjekje në biçikletë dhe duan të ngjiten lehtësisht në shpatet. Ndërsa biçikletat BMX preferohen me arkitekturat e tyre të përshtatshme për qëllime akrobatike dhe shfaqjeje, biçikletat e fëmijëve plotësojnë nevojat argëtuese dhe sportive të fëmijëve të të gjitha moshave gjatë ditës.

Çmimet e biçikletave

Në të gjitha biçikletat me shumë lloje të ndryshme, kompletet e marsheve dhe frenave, materialet e kornizës, rripat, pedale dhe gomat e përdorura ndikojnë në çmimet dhe çmimet e biçikletave ndryshojnë në përputhje me rrethanat. Biçikletat për fëmijë, rrugë, qytet, mal, BMX, lloje elektrike dhe të palosshme kanë gjithashtu grupe të ndryshme çmimesh mes tyre. Meqenëse biçikletat rrugore dhe të garave prodhohen përgjithësisht me teknologji më të larta dhe studime aerodinamike, ka ndryshime të rëndësishme në çmime me çdo veçori të re të shtuar. Veçanërisht biçikletat me korniza fibër karboni shquhen si biçikleta më të mira. Nëse kuadrot janë të punuar me dorë apo jo, gjithashtu ofron diversitet çmimesh. Llojet e tjera të kornizave janë kornizat prej alumini dhe çeliku. Disku në opsionet e frenave,

Çmimet e aksesorëve që do të përdorni në biçikletën tuaj ndryshojnë gjithashtu sipas veçorive të tyre. Ndriçimet ndryshojnë në varësi të faktit nëse janë të papërshkueshëm nga uji apo jo dhe llojeve të materialit. Në helmetat, ato përdoren shpesh në modelet më të mira, biçikleta rrugore dhe garash dhe përmbajnë detaje shumë të holla aerodinamike. Llojet e helmetave, nga më të thjeshtat deri tek ato më profesionale, prodhohen duke pasur parasysh sigurinë e çiklistit.

Çmimet e helmetave me detaje materiale si fibra ndryshojnë nga modelet e tjera. Ju mund të blini shumicën e pjesëve rezervë që mund t'i përdorni si komplet dhe t'i përdorni ato për një kohë të gjatë. Produktet për mirëmbajtje dhe riparim të përgjithshëm ofrohen së bashku dhe sigurohet që ju të bëni aplikimin më të saktë duke përdorur produkte që janë të përputhshme me njëri-tjetrin. Pavarësisht se për çfarë qëllimi e përdorni biçikletën, gjithmonë pompë, tub të brendshëm, Është shumë e rëndësishme të keni me vete mjete të rëndësishme të ndërhyrjes së menjëhershme si arna, në mënyrë që të mos qëndroni në rrugë. Mbrojtja e syve gjatë ecjes me biçikletë është një çështje tjetër e rëndësishme, përveç syzeve standarde, mund të keni me vete në të njëjtën kohë syze me shumë nuanca të ndryshme, me syze të zëvendësueshme me syze të ndryshme.

Cila biçikletë është e përshtatshme për ju?

Ju keni përcaktuar qëllimin tuaj, por nuk jeni të sigurt se cilat karakteristika duhet të ketë biçikleta më e përshtatshme. Më pas le t'ju njohim me llojet e biçikletave.

Në kuptimin më themelor, biçikleta; përbëhet nga tre kategori të ndryshme: biçikletat e qytetit, biçikletat rrugore dhe biçikletat malore. Biçikletat e qytetit janë biçikleta që janë krijuar për t'u përdorur në distanca të shkurtra dhe janë të preferuara për udhëtime urbane. Për shkak se ato janë bërë nga materiale të qëndrueshme, ato janë zakonisht të rënda në strukturë. Për shkak të peshës së saj, nuk është një model i përshtatshëm biçiklete për distanca të gjata. Shumë modele kanë pjesë të tilla si grila, shishe uji, parafango dhe shporta.

Biçikleta rrugore, performancë të lartë në rrugët e asfaltuara; Këto janë biçikleta me rrota të mëdha dhe goma të holla. Ato janë mjaft të lehta. Biçikleta rrugore të projektuara për distanca të gjata dhe rrugë të asfaltuara, në tokë të pabarabartë; Ato nuk janë të përshtatshme për t'u përdorur në rrugë me gurë dhe papastërti.

Biçikletat malore, nga ana tjetër, janë kategoria më e përshtatshme për t'u përdorur në rrugë të përafërta. Sistemet e frenave janë shumë të zhvilluara dhe të dizajnuara me veçori të thithjes së goditjeve. Ka goma të trasha dhe të dhëmbëzuara për të siguruar një udhëtim të sigurt në sipërfaqe me gurë dhe tokë. Prandaj, nuk është i përshtatshëm për përdorim urban dhe në distanca të gjata.

Cilido qoftë qëllimi juaj, patjetër që mund të gjeni biçikletën më të përshtatshme për ju me gamën e produkteve në dyqanin tonë. Shijoni qytetin ose pyllin me biçikletën tuaj që pasqyron shijen tuaj.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Zhytuni në botën e blerjeve online me një përvojë të shfrenuar dhe të rehatshme.