Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Toster

Tosteri është një pajisje elektrike që përdoret për të bërë bukë të thekur, e cila është e domosdoshme për tavolinat e mëngjesit. Kapacitetet, modelet dhe veçoritë e makinerive që ju lejojnë të përgatisni bukë të nxehtë dhe të shijshme për mëngjes ndryshojnë nga njëra-tjetra. Ju mund të ekzaminoni lehtësisht makina me karakteristika dhe modele të ndryshme.

Çmimet dhe llojet e tosterave

Tosterat me kapacitet pjekjeje me një fetë, dy dhe katër feta kanë karakteristika të ndryshme sipas markave dhe modeleve. Çmimet e produkteve me nivele të ndryshme të skuqjes, metodat e pastrimit, ndalimi i procesit të skuqjes në çdo kohë dhe veçoria e ringrohjes ndryshojnë gjithashtu. Ndër makineritë me kapacitet për të skuqur një fetë ose dy feta, ka modele me dizajn kompakt që nuk zënë shumë hapësirë. Produktet me kapacitet prej katër pjesësh, të cilat i tërheqin familjet e mëdha, janë më të mëdha në përmasa dhe çmimet e tyre variojnë sipas markave.

Çmimet e pajisjve që tregojnë kohën e skuqjes me funksionin e butonit, funksionin e niveleve të ndryshme dhe ekranin LED janë më të larta se modelet e tjera. Në të njëjtën kohë, mes tosterave të modeleve dhe madhësive të ndryshme, mund të gjeni produkte që i japin ngjyrë kuzhinës me dizajnet e tyre plot stil dhe ngjyrat e gjalla.

Tosterat, të cilat përdoren për të përgatitur bukë të nxehtë dhe krokante për mëngjes, ju lejojnë të përgatisni tavolina të shijshme mëngjesi. Mund të përgatisni feta buke të thekur në konsistencën e duhur me makineritë që kanë veçorinë për të pjekur në mënyrë të barabartë të gjitha anët e bukës. Ju mund të bëni feta buke ushqyese për fëmijët tuaj duke lyer me gjalpë dhe mund të konsumoni ushqime të tilla si mjaltë dhe reçel mbi bukën që e theksoni me bukë.

Mund të përgatisni feta të skuqura lehtë, të mesme dhe shumë të skuqura me makineri me nivele të ndryshme. Ndër makineritë që kanë kapacitet për të thekur dy dhe katër feta bukë, fetat e tjera të bukës mund t'i mbani të ngrohta gjatë periudhës së mëngjesit, nëse veçoria e mbajtjes së bukës të ngrohtë. Ju mund të ngrohni byrekët, pastat dhe simitet për mëngjes duke zgjedhur modele me funksione të ndryshme si p.sh. një tabaka për kifle, përveç veçorisë së pjekjes. Në veçanti, mund të përdorni produkte që ngrohin ushqime të tilla si pasta dhe bagels për vakte të ndryshme përveç mëngjesit.

Tosterat janë bërë një pajisje esenciale kuzhine për shumë familje, duke ofruar një mënyrë të shpejtë dhe të përshtatshme për të thekur bukë, bagels dhe produkte të tjera të pjekura. Ndërsa funksioni bazë i një dolli është të skuqë bukën, ka një sërë veçorish dhe opsionesh të disponueshme që mund ta bëjnë përvojën e gatimit edhe më të mirë.

Si funksionojnë toastet

Funksioni themelor i një tostieri është të ngrohë bukën në nivelin e dëshiruar të skuqjes, duke përdorur një kombinim të nxehtësisë rrezatuese dhe konvekcionit. Shumica e tosterëve përdorin elementë ngrohjeje metalike për të gjeneruar nxehtësi rrezatuese, e cila transferohet në bukë me kontakt. Procesi i skuqjes shkaktohet nga një reaksion kimik midis sheqernave dhe aminoacideve në bukë, të cilat karamelizohen nga nxehtësia.

Konvekcioni përdoret gjithashtu në tharëse për të qarkulluar ajrin e nxehtë rreth bukës dhe për të ndihmuar në njëtrajtjen e skuqjes. Kjo arrihet përmes një sërë ndenjash dhe dhomash brenda bukës, të cilat lejojnë ajrin e nxehtë të rrjedhë mbi bukë dhe ndihmojnë në parandalimin e djegies.

Toasters zakonisht kanë një panel kontrolli që lejon përdoruesin të rregullojë nivelin e skuqjes dhe cilësimet e tjera. Disa tostera kanë gjithashtu cilësime të veçanta për bagels dhe bukë të ngrirë, të cilat rregullojnë kohën dhe temperaturën e pjekjes për të përshtatur teksturat e ndryshme të këtyre llojeve të bukës

Lloje te ndryshme tosterash

Sot në treg ekzistojnë disa lloje të ndryshme tostierësh, secila me veçoritë dhe avantazhet e veta unike. Këtu janë disa shembuj:

Tostierët me dy feta: Thithësit me dy feta janë lloji më i zakonshëm i tostierëve dhe janë idealë për familjet e vogla ose individët që duhet të theksojnë vetëm disa feta bukë në të njëjtën kohë. Toastet me dy feta janë zakonisht kompakte dhe të përballueshme, dhe ato vijnë në një larmi dizajnesh dhe ngjyrash për t'u përshtatur me çdo dekor kuzhine

Tosterët me katër feta: Tostierët me katër feta janë një version më i madh i tosterit me dy feta dhe janë ideale për familjet ose familjet më të mëdha. Tosterët me katër feta zakonisht kanë një gjurmë më të gjerë dhe zënë më shumë hapësirë në banak sesa tostierët me dy feta, por ato janë më efikase për të thekur disa feta buke në të njëjtën kohë.

Tosterët me slota të gjata: Thithësit me fole të gjata janë projektuar për të pjekur feta më të gjata buke, si bukë artizanale ose brumë thartir. Këto tostera zakonisht kanë një vend të hapur më të gjatë se ai standard, i cili lejon që fetat më të mëdha të bukës të skuqen në mënyrë të barabartë.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.