Zbritje për 7 & 8 Mars

Blej tani

status:

Shtrydhëse frutash

Pirja e lëngjeve të freskëta është një mënyrë e shkëlqyer për të ushqyer trupin tuaj me vitamina dhe minerale. Mund të jetë një mënyrë e shpejtë dhe e lehtë për të konsumuar një shumëllojshmëri frutash dhe perimesh që përndryshe nuk mund t'i hani. Megjithatë, përgatitja e lëngut me dorë mund të marrë kohë dhe e çrregullt. Këtu hyjnë shtrydhësit e frutave.

Shtrydhëse frutash e perimesh centrifugale: Shtrydhësit e frutave centrifugale janë lloji më i zakonshëm i shtrydhësve elektrikë. Ata punojnë duke përdorur një teh rrotullues për të copëtuar frutat dhe perimet, të cilat më pas shtyhen përmes një filtri rrjetë për të ndarë lëngun nga tuli. Shtrydhësit e frutave centrifugale janë të shpejtë dhe efikas, por mund të jenë mjaft të zhurmshëm dhe mund të mos funksionojnë mirë me zarzavate me gjethe si lakra jeshile ose spinaqi.

Shtrydhëse frutash përtypëse: Shtrydhësit e përtypjes përdorin një lëvizje të ngadaltë bluarëse për të nxjerrë lëng nga frutat dhe perimet. Ata punojnë mirë me zarzavate me gjethe dhe produkte të tjera fibroze dhe prodhojnë më pak nxehtësi se shtrydhësit centrifugale, gjë që mund të ndihmojë në ruajtjen e lëndëve ushqyese në lëng. Megjithatë, shtrydhëse frutash përtypëse mund të jenë më të shtrenjta se shtrydhësit e frutave centrifugale dhe mund të marrin më shumë kohë për të bërë një grumbull lëngu.

Shtrydhësit e frutave të agrumeve: Shtrydhësit e frutave të agrumeve janë krijuar posaçërisht për lëngjet e frutave të agrumeve si portokall dhe limon. Ata funksionojnë duke përdorur një prerës ose një shtypës për të nxjerrë lëngun nga frutat. Shtrydhësit e frutave të agrumeve janë zakonisht të vogla dhe të lira, por ato janë të kufizuara në atë që mund të marrin lëng

Përfitimet e një shtrydhëse frutash

Komoditeti: Një nga avantazhet më të mëdha të përdorimit të një shtrydhëse frutash e perimesh është komoditeti që ofron. Me një shtrydhëse frutash, ju mund të bëni shpejt një grumbull lëngu të freskët pa pasur nevojë të shpenzoni shumë kohë duke copëtuar, shtrydhur dhe kulluar me dorë. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme nëse jeni të zënë dhe nuk keni shumë kohë për të kaluar në kuzhinë.

Shumëllojshmëria: Një përfitim tjetër i përdorimit të një shtrydhëse frutash e perimesh është shumëllojshmëria e frutave dhe perimeve që mund të merrni lëng. Ju mund të eksperimentoni me kombinime të ndryshme të produkteve për të krijuar përzierjet tuaja unike të lëngjeve. Plus, ju mund të merrni lëng frutash dhe perimesh që përndryshe nuk mund t'i hani, gjë që mund t'ju ndihmojë të përfshini më shumë shumëllojshmëri në dietën tuaj.

Ushqyerja: Lëngu i sapo bërë është i mbushur me vitamina, minerale dhe lëndë ushqyese të tjera që janë thelbësore për një shëndet të mirë. Kur bëni lëng me një shtrydhëse frutash e perimesh, mund të jeni i sigurt se po merrni sasinë maksimale të lëndëve ushqyese nga prodhimet tuaja.

Përdorimi i një shtrydhëse frutash

Zgjidhni produkte me cilësi të lartë: Cilësia e prodhimit tuaj do të ndikojë drejtpërdrejt në cilësinë e lëngut tuaj. Zgjidhni fruta dhe perime të freskëta, të pjekura që nuk kanë mavijosje dhe njolla. Nëse është e mundur, zgjidhni produkte organike për të shmangur pesticidet dhe kimikatet e tjera të dëmshme

Pastroni rregullisht shtrydhëse frutash e perimesh: Shtrydhësit e frutave mund të jenë të ndërlikuar për t'u pastruar, por është e rëndësishme ta bëni këtë pas çdo përdorimi për të parandaluar grumbullimin e baktereve. Ndiqni udhëzimet e prodhuesit për pastrimin e shtrydhëse frutash e perimesh dhe sigurohuni që ta çmontoni plotësisht përpara se ta pastroni.

Eksperimentoni me kombinime të ndryshme: Mos kini frikë të eksperimentoni me fruta dhe perime të ndryshme për të gjetur përzierjet tuaja të preferuara të lëngjeve. Ju gjithashtu mund të shtoni barishte dhe erëza si xhenxhefil, nenexhik ose kanellë për t'i dhënë lëngut tuaj një goditje shtesë.

Si funksionon një shtrydhëse frutash?

Shtrydhësit e frutave elektrikë funksionojnë duke përdorur një mekanizëm të motorizuar për nxjerrjen e lëngjeve nga frutat dhe perimet. Funksioni i saktë i një shtrydhëse frutash e perimesh mund të ndryshojë në varësi të llojit të shtrydhëses, por këtu është një pasqyrë e përgjithshme se si funksionojnë:

Përgatitja: Përpara se të filloni lëngjet, do t'ju duhet të përgatisni frutat dhe perimet tuaja duke i larë mirë dhe duke i prerë në copa që do të futen në tubin e ushqimit të shtrydhëses. Disa shtrydhëse frutash mund t'ju kërkojnë që fillimisht të hiqni farat ose të qëroni produktin.

Ushqyerja: Pasi prodhimi juaj të jetë gati, do ta futni në tubin e ushqimit të shtrydhëse frutash e perimesh. Tubi i ushqimit është një hapje cilindrike në pjesën e sipërme të shtrydhëse frutash e perimesh që të çon në mekanizmin e lëngjeve

Lëngja: Mekanizmi i lëngjeve mund të ndryshojë në varësi të llojit të shtrydhëses. Në një shtrydhëse frutash centrifugale, një teh rrotullues e copëton produktin në copa të vogla dhe i dërgon përmes një filtri rrjetë. Filtri ndan lëngun nga tuli, i cili mblidhet në një enë të veçantë. Më pas lëngu dërgohet përmes një grykë në një enë tjetër.

Në një shtrydhëse frutash e perimesh, një shtyllë që rrotullohet ngadalë shtyp produktin kundër një ekrani rrjetë, duke nxjerrë lëngun. Pulpa mblidhet në një enë të veçantë dhe lëngu dërgohet përmes një grykë në një enë tjetër.

Në një shtrydhëse frutash agrume, një prerës ose një shtypës përdoret për të nxjerrë lëngun nga frutat. Frutat priten përgjysmë dhe vendosen në prerës ose shtypës, i cili shtrydh lëngun.

Pastrimi: Pasi të keni mbaruar lëngjet, është e rëndësishme të pastroni tërësisht shtrydhësin tuaj. Në varësi të llojit të shtrydhësit, mund t'ju duhet të çmontoni mekanizmin e lëngjeve dhe të pastroni secilin komponent veç e veç. Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet e prodhuesit për pastrimin për t'u siguruar që shtrydhësi juaj të qëndrojë në gjendje të mirë pune.

Në përgjithësi, shtrydhësit elektrikë janë një mënyrë e përshtatshme për të nxjerrë lëng nga frutat dhe perimet. Ata kursejnë kohë dhe përpjekje në krahasim me lëngjet manuale dhe ju lejojnë të krijoni një shumëllojshmëri përzierjesh lëngjesh me lloje të ndryshme prodhimesh.

Shkarkoni aplikacionin e Foleja

Eksploro botën e blerjeve online me një përvojë të thjeshtë me aplikacionin foleja.